Raons per les quals tot emprenedor necessita vacances

Raons per les quals tot emprenedor necessita vacances

Com a emprenedor, és natural que experimentis certa aversió al terme “vacances”. Potser perquè penses (erròniament) que no hi ha manera que el teu negoci segueixi funcionant un parell de setmanes sense tu. Però, després de mesos de treball constant i d’alts nivells d’estrès, qualsevol persona necessita un (merescut) descans. Quan fa molt de temps que no estàs uns dies allunyat de la feina, del teu dia a dia, de les teves angoixes, etc., les teves capacitats es veuen minvades per complet. Així que aquest estiu no tens excusa que valgui: descansa! T’explicam algunes raons per les quals necessites vacances.

1. Recarrega els teus nivells de positivitat

Les vacances són una font d’optimisme. El descans i la desconnexió total et faran tornar a la teva rutina amb energies renovades i amb moltes ganes de menjar-te el món. Com a conseqüència, les teves hores de treball seran molt més eficients.

2. Mira el teu negoci des d’una nova perspectiva

Allunyar-te uns dies de la feina et permetrà observar-ho tot a la tornada des d’una nova perspectiva. Això et servirà (entre altres coses) per detectar les coses que funcionen bé i les que no, per buscar-hi possibles solucions.

3. Purifica les teves idees

Estar contínuament pendent del correu electrònic, el telèfon, els missatges i les eternes llistes de tasques pendents desgasta moltíssim mentalment. Les vacances són necessàries per relaxar-te, desconnectar i fer que el teu cervell descansi perquè continuï generant idees brillants.

4. Una qüestió de salut

El més important que has de tenir en compte és que, com més ajornis les vacances, més caurà el teu rendiment en el treball i, sobretot, pitjor et trobaràs de salut, fins al punt que pots arribar a emmalaltir. No t’ho prenguis a broma! Fes almenys una petita escapada d’uns dies: el cos i la ment necessiten relaxar-se.

Llavors, ja estàs preparat per anar-te’n uns dies de vacances? Que no s’estengui el pànic: no ha de ser aquesta setmana, ni aquest mes, però recorda, una vegada a l’any no fa mal! Ni a tu ni, al teu negoci. 😉