Issa asistente virtual seguridad social

ISSA: l’assistent virtual que et resol els dubtes sobre la Seguretat Social

El servei de xat informatiu estarà operatiu els 365 dies de l’any a qualsevol hora

T’acabes d’iniciar en el meravellós món de l’emprenedor i tens dubtes amb els tràmits en línia de la Seguretat Social? Tranquil·litat! La Seguretat Social ha posat a disposició dels ciutadans un assistent virtual que té la finalitat d’ajudar-te a obtenir totes les respostes (o almenys, la majoria) a les teves preguntes de manera fàcil i automàtica.

Com puc accedir al servei de xat en línia de la Seguretat Social?

Com puc donar-me d’alta a la Seguretat Social? Com puc obtenir les prestacions? Sigui quin sigui el teu dubte, ISSA ha estat creada per ajudar-te a resoldre’l o a trobar el servei o tràmit concret que busques. Per accedir al nou servei de xat, només has d’entrar a la pàgina web de la Seguretat Social des de la seu electrònica, fent clic sobre una finestra de xat flotant en la qual es llegeix “Hola, soy ISSA, ¿en qué puede ayudarte?”. ISSA, nom del nou assistent virtual, consta d’un petit menú amb diferents temàtiques: ingrés mínim vital, COVID-19, pensió i jubilació; alta a la Seguretat Social i altres, que inclou els apartats d’afiliació, quotes i prestacions.

A diferència d’altres sistemes de xat similars, la interacció amb ISSA es fa per escrit, en lloc d’emprar la veu. Aquest servei està operatiu els 365 dies de l’any a qualsevol hora. ISSA ofereix les respostes a les preguntes dels usuaris amb informació oficial i fiable sobre tots els temes relacionats amb la Seguretat Social. Els ciutadans tan sols han de formular les consultes utilitzant les seves pròpies paraules i n’obtenen les respostes de manera automàtica.

Segons explica la mateixa Seguretat Social, “ISSA ha implementat explicacions sobre els 37 serveis més sol·licitats pels ciutadans basant-se en les dades històriques d’ús, s’han incorporat també les respostes a les preguntes freqüents que reben les entitats i, així mateix, s’han tingut en compte les excepcionalitats derivades de la COVID-19 per a la presentació de sol·licituds, així com informació concreta al voltant d’aquesta temàtica”. Tens dubtes sobre algun dels tràmits de la Seguretat Social? Contacta amb ISSA!