SEPE

Cursos gratuïts del SEPE per a autònoms, aturats i afectats per un ERTO

Ets autònom sense activitat, estàs a l’atur o en ERTO? Si la resposta a aquesta pregunta és sí (i sense importar quin dels tres casos és el teu) tenim (per fi!) una bona notícia enmig de la tempesta laboral que estam vivint en aquest 2020. El Servei Públic d’Ocupació (SEPE) ha reactivat i ampliat la seva oferta de cursos formatius gratuïts, als quals poden optar totes les persones afectades per la inactivitat laboral.

Qui pot accedir a aquests cursos gratuïts?

Els cursos del SEPE estan promoguts per l’Institut Nacional d’Ocupació (INEM) i per poder-hi accedir cal que els sol·licitants busquin activament una ocupació. A més, els afectats per un ERTO poden realitzar els cursos mentre la seva situació laboral no torni a la normalitat. Els requisits dels sol·licitants són senzills:

  • Ser residents a Espanya.
  • Tenir més de 16 anys.
  • Complir les exigències específiques de cada curs.
  • Estar donats d’alta en el Règim General de la Seguretat Social o en els especials de Treballadors Autònoms, Mineria i Carbó o Treballadors de la Mar.
  • En els casos en què el curs sigui presencial, als aspirants se’ls pot exigir la realització d’una prova d’admissió.

Cursos gratuïts: una bona oportunitat per reciclar-se en moments de crisi

L’oferta de cursos actual del SEPE consta de prop de 250 cursos diferents: d’informàtica, arts gràfiques, finances, manipulació d’aliments, violència de gènere, neteja i higienització… Amb tantíssima oferta, segur que trobes diversos cursos que s’adapten al teu perfil. Tots ells són gratuïts i la gran majoria són totalment en línia.

A la pàgina principal del SEPE podràs accedir a un cercador de cursos per consultar-ne el catàleg sencer i trobar les formacions que t’ajudaran a actualitzar el teu perfil laboral. A més, et recordam que en la nova plataforma formativa de l’Ajuntament d’Eivissa tens ple accés i de manera gratuïta a un enorme catàleg de cursos de tota mena, sense importar quina és la teva situació laboral actual. Aprofita la crisi per fer un pas cap endavant i prendre avantatge en la teva carrera professional. Què esperes?