Preparat per viure de les teves idees? Si estàs a punt de donar el pas i convertir-te en emprenedor, continua llegint: desmuntam alguns falsos mites sobre el camí a l’hora d’emprendre. No oblidis que tocar de peus a terra t’ajudarà a aconseguir els teus objectius!


  1. Oblida’t de l’èxit sobtat

Vivim en l’era de la immediatesa. Tot el que volem és a uns clics, però la majoria de les persones han treballat en les seves metes més temps del que sembla. Si vols tenir èxit, has d’abandonar la idea de convertir-te en milionari demà. No et concentris en el temps; concentra’t en la meta. 


  1. Aspira a guanyar, però prepara’t per fallar

En els negocis, es pateixen pèrdues amb més freqüència del que creus. El més important és com hi reacciones. Quan es tracta d’aconseguir metes, et trobaràs molts problemes inesperats. El fracàs i l’èxit sempre aniran junts. El fracàs serà present des del moment en què tracis el teu pla d’empresa fins que hagis aconseguit l’objectiu principal. No es tracta de prevenir errors, sinó d’aprendre a fallar menys.


  1. Tingues clar el teu perquè

Avui dia, sembla que la gent vol convertir-se en emprenedora simplement perquè està de moda. Moltes d’aquestes persones no tenen cap passió real o intenció a llarg termini darrere de qualsevol “negoci” que planegin iniciar. Els veritables empresaris aspiren a influir en els altres i ajudar-los i, a major escala, a canviar el món. Per què vols convertir-te en emprenedor? Tens una solució per a un problema al qual s’enfronten les persones? Estàs disposat a fer el que sigui sense importar el temps que et dugui? 


  1. Necessitaràs ajuda

Tant és si penses que ets un superheroi; hauràs d’acabar acceptant que no ho pots fer tot tu sol. Tots necessitam ajuda tard o d’hora. Envolta’t de persones que puguin ajudar-te a assolir els teus objectius. No importa com d’intel·ligent siguis, segueixes sent un ésser humà i estàs obligat a cometre errors. La clau per a un equip reeixit és tenir persones que alleugin les teves debilitats i t’ajudin a magnificar els teus punts forts. Com més talent tinguis en el teu equip, més senzill serà el procés.


  1. Cultiva la teva xarxa

Els contactes són un dels majors actius que t’ajudaran a tenir èxit. Algú que coneguis o un amic d’un amic pot ajudar-te amb el teu projecte. Necessites un dissenyador gràfic? Demana per aquí. Busques un lloc per organitzar un acte? Algú que coneixes pot tenir contactes. Assistir a esdeveniments de treball en xarxa (networking), intercanviar habilitats, fer uns quants favors… El més important és que donis tant com reps.


  1. Acaba amb el teu ego

L’ego és el major enemic de l’èxit. A mesura que comences a tenir èxit, és important que baixis a terra i assumeixis que encara hi ha molta feina per fer. L’ego també ennuvola el seny i arruïna les possibilitats de progressar professionalment i personalment. No importa com de genial creguis que ets: hi ha algú que és més intel·ligent i més ràpid i té més talent que tu. És genial tenir una bona opinió de tu mateix, però no et passis.


  1. Sigues conscient de tu mateix

Una de les claus de l’èxit és saber qui ets: no només com a persona, sinó com a emprenedor. Com respons a la negativitat? Quina és la teva reacció davant la competència? Com treballes sota pressió? Trobar la resposta a aquestes i altres preguntes t’ajudarà a despertar una part de tu mateix que no coneixies.


  1. No deixis d’aprendre

No importa quant guanyis al mes: sempre has de continuar formant-te. El millor guerrer de la terra és el que manté la seva espasa esmolada. A mesura que el món canvia, és important que t’hi adaptis i aprenguis noves formes de millorar les teves habilitats. La ignorància comença quan un deixa d’aprendre, i és important que mai no ens aturem en el nostre camí. Molta gent veu l’educació formal com l’única manera d’aprenentatge i això no és cert. Cursos en línia, llibres, seminaris web… Avui, més que mai, les opcions per continuar aprenent són infinites.


  1. Sigues conscient del que vals

No tinguis por d’imposar un preu que consideris raonable als teus serveis. El seu preu s’ha de basar en el valor que pots aportar. Si et mantens ferm, la gent entendrà que ets algú que realment creu en el que ofereix. No està malament fer alguna cosa gratis, però, si ho fas, hi ha d’haver una estratègia darrere. 


  1. Crea un llegat

No has d’esperar arribar al cim per fer-ho. Comença ara animant els que t’envolten. El teu llegat no està lligat als teus guanys, sinó a les vides en les quals has impactat. Guanyar premis és genial, però el premi real són les persones que t’esmentaran el dia de demà com una influència i una inspiració per ser el que aspiren a ser. La gent recordarà el teu caràcter i les teves contribucions abans que les estadístiques de la teva carrera. Molt després que te n’hagis anat, el teu impacte viurà i crearà un efecte dòmino d’influència de generació en generació.

Aquesta informació és útil i correcta?