Estàs pensant a donar vida a la teva idea de negoci, però no t’hi atreveixes per falta de sous? Moltes iniciatives no requereixen un gran capital inicial. Sigui quin sigui el teu cas, segur que aquests consells per emprendre sense gastar de més et seran útils. Pren-ne nota i atreveix-te a perseguir els teus somnis!

Estalvia 

Sí, pot sonar una mica paradoxal que el primer consell d’aquesta llista per aprendre a emprendre sense sous sigui precisament estalviar. En la mesura del que et sigui possible, mira d’estalviar alguns sous, de manera que puguis viure uns mesos sense atabalar-te. Si no pots, una bona idea és començar la teva emprenedoria mentre treballes per compte d’altri. Sens dubte, això reduirà notablement el teu estrès inicial. 

Fes una llista amb les oportunitats que tens al teu abast

Moltes vegades, el cap de l’emprenedor és ple d’alertes amb tots els possibles obstacles que poden interposar-se en el seu camí. Però t’has aturat a pensar en les oportunitats que tens davant teu? És fonamental analitzar el context actual per detectar-les. 

Aprèn a prioritzar

A l’hora d’emprendre, són moltes les despeses inicials a les quals hauràs de fer front. Però són totes realment necessàries en una etapa inicial del teu negoci? Tenir una web amb el darrer disseny, desenvolupar la teva imatge de marca, crear una estratègia de màrqueting, contractar empleats i proveïdors o llogar un local físic… Esbossa un pla d’acció i estableix dates per a cada inversió que hauràs de fer. El nostre consell: ves a poc a poc! No necessites començar amb magnificència per triomfar.

Troba subvencions per a emprenedors

Sens dubte, una cosa molt interessant que hauràs de tenir en compte a l’hora d’emprendre són les subvencions per a nous emprenedors. És important estar alerta de totes les que es puguin anunciar. Potser et resulta complicat i, per això, el nostre consell és unir-te a alguna associació d’emprenedors, com el Viver d’Empreses d’Eivissa (Eivissa Crea) –un organisme creat per impulsar projectes innovadors, que compta amb professionals per assessorar els usuaris en les diferents àrees de la creació d’una empresa: economistes, advocats… 

Crea un pla d’empresa

Aquest pas és fonamental per iniciar qualsevol emprenedoria: no subestimis el poder d’un pla d’empresa per organitzar les teves idees i expectatives. Resoldràs qüestions com la manera en què monetitzaràs la teva idea, els processos que necessitaràs dur a terme o el cost que comporta el simple fet de prestar els teus serveis o vendre els teus productes.