Ho sabem: emprendre pot arribar a ser realment esgotador. I per molt creatius que siguem, de vegades podem sentir que la inspiració escasseja. Per sort, hi ha algunes tècniques per entrenar la creativitat emprenedora. Pren-ne nota!

1. Creativitat és sinònim d’innovació

Atreveix-te a incorporar tot tipus de novetats a l’emprenedoria: actualitza’t i forma’t constantment. Pots fer-ho sense necessitat d’una gran inversió a través de cursos i seminaris web en línia, com els que trobaràs en el Campus de Districte 07800

2. Alimenta la teua creativitat diàriament

Exposar el nostre cervell a un flux constant d’idees i coneixements nous desperta la ment. De manera gairebé inconscient, aquesta capacitat creativa anirà augmentant amb el temps. 

3. Pensa més enllà del que és evident

Practica un estil de pensament que vagi sempre un pas més enllà. Intenta cercar més d’una possible solució a cada problema i, sens dubte, aconseguiràs ampliar la teua creativitat emprenedora. 

4. Anota totes les teues idees just quan sorgeixen

A la dutxa, quan anam en transport públic o caminant pel carrer: les idees arriben sense avisar i, si no les anotam immediatament, el més probable és que se’n vagin de la mateixa manera. Du amb tu sempre una petita llibreta on anotar cadascuna de les teues idees (o, si ho prefereixes, fes-ho a l’smartphone). 

5. No tinguis por del canvi

Una de les característiques que defineixen les persones més creatives és l’actitud pel que fa als canvis. Afrontar-los amb valentia i saber-t’hi adaptar et farà incorporar noves formes de pensar en la vida. 

6. Sigues flexible

Aplica aquesta màxima en totes les esferes de la teua vida. Flexibilitat horària: treballa quan més concentrat estiguis; flexibilitat geogràfica: atreveix-te a traslladar-te als llocs que afavoreixin la teua activitat empresarial… Hi ha moltes maneres de ser flexibles en el nostre dia a dia com a emprenedors i la majoria afavoreixen la creativitat. 

7. Estigues atent a l’entorn que t’envolta

És difícil arribar a ser persones creatives si vivim aïllats del nostre entorn. Estar al dia de les novetats del nostre sector o seguir de prop l’activitat de la nostra competència ens ajudarà a identificar oportunitats i generar noves idees. No es tracta de copiar, sinó d’inspirar-nos!