Des de 1995, cada any, el 5 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Professorat, en què es commemora l’aniversari de la subscripció de la recomanació de l’OIT i de la UNESCO relativa a la situació del personal docent (1966). Aquesta recomanació estableix criteris de referència pel que fa als drets i les responsabilitats del personal docent i les condicions d’ensenyament i aprenentatge. 

Día Mundial de los Docentes

La nostra particular manera de celebrar aquest dia tan important és animar tots els que alguna vegada s’hagin plantejat l’opció d’ensenyar a aconseguir el seu somni. Potser penses que, perquè treballes en alguna cosa que no té res a veure amb l’ensenyament, ja no podràs ser professor. Error! Tu ets un expert en la teua àrea de coneixement, i segur que hi ha molta gent a la qual li agradaria aprendre de tu. T’agradaria saber com convertir-te en professor?

Monetitza la teua marca impartint cursos en línia

La formació en línia (e-learning), que des que va esclatar la pandèmia de la COVID-19 no ha fet més que créixer, ens permet una infinitat d’avantatges, tant per als que decideixen ampliar seua formació com per als que ensenyen a través dels seus cursos en línia. Perquè alguna vegada has pensat a monetitzar tot el que saps i guanyar sous des de casa venent cursos en línia? Si la resposta és sí, t’explicam com fer-ho!

Quina és la teua passió?

El primer pas per monetitzar el teu coneixement creant un curs en línia és definir quin és el tema que fa anys que estudies o el sector en què ja has adquirit prou experiència i del qual t’encanta parlar. Imagina que poguessis compartir tot aquest coneixement i, a més, guanyar-hi sous.

Creació del contingut del curs

Quan hagis definit la temàtica de la qual tractarà el teu curs en línia, és el moment de crear el contingut. Crear un llibre electrònic o descarregable, llibres d’exercicis, presentacions en PowerPoint, vídeos… Hi ha moltes maneres de crear un curs en línia, però el més important que has de tenir en compte és si el vols oferir en diferit (és a dir, crees el contingut perquè l’usuari el descarregui i el consumeixi al seu ritme) o en directe, amb classes en línia segons un calendari establert prèviament. En general, la primera opció sol ser més econòmica per a l’usuari, però, a la llarga, pot ajudar-te a generar més beneficis que un curs en directe. Encara que, per descomptat, també dependrà del nombre d’alumnes que tinguis.

Vendre el teu curs en línia

Comercialitzar el teu curs línia és tan important com crear-lo. N’existeixen moltes opcions: una d’elles és vendre’l a través d’alguna escola o plataforma en línia, com Districte 07800. Una altra alternativa és fer-ho pel teu compte. Per a això, serà interessant comptar amb una marca personal prèviament creada i una comunitat en línia forta. En cas contrari, hauràs de fer una inversió en publicitat. Què esperes per monetitzar el teu coneixement amb el teu propi curs en línia?