No hi ha res com una crisi perquè sorgeixin noves idees. L’escenari que ha deixat darrere seu la covid ha fet florir una infinitat d’oportunitats de negoci postpandèmia, especialment per a qui sàpiga llegir les necessitats de la societat actual. Saps quines són aquestes necessitats…? Et donam cinc suggeridores idees de negoci per emprendre en aquest temps de canvi.

1. Telemedicina

La telemedicina està en auge. Si en un article anterior havíem parlat de les plataformes en línia d’acompanyament a la gent gran, avuivolem esmentar les solucions de telemedicina. Bàsicament, són serveis d’atenció mèdica remota, aplicats per professionals i per institucions del sector (com ara clíniques o hospitals).

El teu lloc com a emprenedor en aquesta cadena pot situar-se en la prestació del servei, si tens la titulació exigida, o en el desenvolupament d’una solució digital que permeti als altres dur-lo a terme.

2. Solucions basades en el metavers

Una altra de les oportunitats de negoci postpandèmia passa pel desenvolupament de solucionsbasadesen el metavers. Ja has sentit a parlar d’aquest concepte tan modern? Aquest conegut món de la realitat virtual posa a la teua disposició una infinitat de recursos i opcions.

De cara a la feina 100% remota, que està canviant l’ecosistema professional, hi ha possibilitats altament lucratives. Un exemple: implementació de sistemes de realitat augmentada per a empreses que vulguin recrear espais físics d’oficina per als treballadors que són a casa.

3. Ciberseguretat

La seguretat de les dades en línia i la prevenció del frau són dos segments en creixement en els darrers anys. Atès que cada cop més empreses busquen professionals amb aquest perfil, estam davant d’una àrea queofereixàmplies possibilitats d’emprenedoria.

Tens coneixements tècnics que et poden servir per guanyar diners amb això? Crea una empresa de ciberseguretat i no et faltaran clients! Al final, qui no necessita avui dia un VPN o antivirus i programaris de protecció de dades en general? Afegeix-la a la teua llista d’idees de negocis per a 2022!

4. Robòtica i realitat virtual

La realitat virtual es pot fusionar amb la robòtica per oferir als emprenedors una veta de mercat molt atractiva. Imagina que poguessis millorar les teues classes de conducció a l’autoescola a partir d’experiències de realitat virtual! L’ús d’ulleres de realitat augmentada, robots especials i sistemes complexos en 3D pot facilitar la formació especialitzada.

Els metges podran entrar de ple a un quiròfan virtual per aprendre conceptes essencials abans d’accedir a una sala de pràctiques real. Els conductors novells podran adquirir experiència prèvia en conduccions virtuals que recreïn la realitat. Sens dubte, un món de possibilitats per emprendre!

5. Alimentació saludable

Finalitzam aquesta llista amb una de les oportunitats de negoci postpandèmia més saboroses (i mai millor dit): l’alimentació saludable. Si alguna cosa agrada a la gent és menjar! El bon menjar, amb un enfocament saludable que prioritzi els productes locals i de temporada, segueix donant beneficis en un món dominat pels aliments industrials.

No tinguis cap dubte que el sector de l’alimentació saludable, encara que lleugerament saturat, es troba al rànquing de les idees de negocis postcovid més prometedores per a emprenedors d’arreu del món.