Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festes de NadalEl regidor de Festes de l'Ajuntament d'Eivissa, Agustín Perea i la regidora de Comerç, Glòria Corral, han presentat el programa de festes de Nadal i les diferents campanyes de dinamització del petit comerç que tindran lloc durant els propers mesos.
El regidor de Festes, Agustín Perea, ha anunciat que el programa d'enguany hi ha varies novetats. La primera és el canvi d'ubicació de les principals activitats nadalenques que, fins ara s'instal·laven al passeig de Vara de Rey, i que enguany es traslladen a la plaça d'Antoni Albert i Nieto degut al la transformació peatonal del centre de la ciutat.

Les festes de Nadal a Eivissa s'inauguraran el proper dijous dia 1 de desembre a les 18:30 hores amb la tradicional encesa dels llums i l'actuació del Cor Infantil del Patronat de Musica d'Eivissa.

El programa combina tallers i activitats dirigides als més petits, activitats tradicionals com la xacota pagesa, música, espectacles d'animació, esports i la instal·lació d'una pista de gel al parc Reina Sofia, una de les novetats que incorpora el programa festiu.
El mateix dia 1 a les 20.30 hores, també s'inaugurà l'arbre de nadal instal·lat al Mercat Vell que ha estat realitzat pels alumnes de Forja Artística de l'Escola d'Arts i Oficis.

Entre les novetats del programa de Festes en destaquen la instal·lació de la pista de gel al parc Reina Sofia que estarà en marxa des del dia 2 de desembre fins el 8 de gener en horari ininterromput de 10 a 22 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que serà fins a les 20.00 h.   
La música també és part fonamental del Programa de festes de Nadal. Per segon any consecutiu hi haurà música al carrer amb els microconcerts  a diferents barris del centre de la ciutat amb les actuacions dels grups musicals Tales of Gloom (23 de desembre); de Arturo Pueyo, Chema Pellico i Alfredo Souza ( 24 de desembre); Ivan Domènech i Joan Barbé (29 de desembre); Rels (30 de desembre) i Poison Ivy (4 de gener).
També es comptarà amb un concert gratuït de Jazz a Can Ventosa  a càrrec de Pere Navarro Quintet, que tindrà lloc el divendres dia 9 de desembre, a les 21.00 hores. El dia 10 de desembre, també a Can Ventosa, es podrà gaudir del recital líric a càrrec del tenor Carlos Tur i Elvira Ramón al piano.

El dia 30 de desembre es comptarà amb el concert de Lilis House, finalista de l concurs Art Jove i de Morning Drivers a la plaça d'Antoni Albert i Nieto . Un altra de les actuacions a destacar es el concert Joy For Christmas( dia 27 de desembre) en el que s'interpretaran cançons de nadal a ritme de soul També es podrà gaudir del ja tradicional concert de Nadal a càrrec de la Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa que tindrà lloc el divendres dia 23 de desembre a les 12 hores  a l'Espai Cultural de Can Ventosa . Una de les activitats més esperades pels mes petits és el musical Disney 4 que tindrà lloc ells dies 25, 26, 27 i 28 de desembre a Can Ventosa.

S'han previst tallers, contacontes i activitats infantils de Nadal a la Biblioteca de Can Ventosa , a l'envelat de la plaça d'Antoni Albert i Nieto i al centre Jove C-19 amés d'una visita a l'observatori astronòmic a gratuïta el divendres dia 9 per a al·lots i al·lotes a partir de 12 anys. A més es comptarà amb un dia d'activitats al barri des Pratet amb la celebració de Feim Barri Feim Nadal el dissabte dia 17 de desembre.
 L'esport és un altra de les activitats proposades per l'Ajuntament d'Eivissa durant les festes de Nadal així es compta amb proves de nivell i activitats esportives dirigides a tota la família entre les quals destaca la pujada Atlètica a la Catedral la carrera Eivissa patrimoni de la Humanitat i l'organització de rutes cicloturistes o les rutes de senderisme.
Dimecres dia 28 de desembre es celebrarà la tradicional Xacota Pagesa  a les 18:00 hores a la plaça d'Antoni Albert i Nieto amb mostra folklòrica tradicional eivissenca i el concurs de salsa de nadal.

Un altre de les novetats es el canvi en el recorregut de la cavalcada dels Reis d'Orient que, a partir de les 18.30 hores, enguany arribaran a la platja des ses Figueretes per a continuar amb  el següent recorregut:  passeig de ses Pitiüses, carrer del periodista Francesc Escanelles, carrer d'Astúries, carrer del País Basc, avinguda d'Espanya, avinguda d'Ignasi Wallis, avinguda d'Isidor Macabich, carrer Abad i Lasierra, carrer de Josep Zornoza Bernabeu i arribada a la plaça d'Antoni Albert i Nieto on atindran a grans i petits.

La regidora de Comerç de l'Ajuntament d'Eivissa, Glòria Corral, ha explicat les diferents campanyes de dinamització del petit comerç que es posen en marxa aquests nadals amb especial atenció als barris que es troben en obres degut a la peatonització del centre de la ciutat.
La primera d'elles es una ruta de Nadal per la Marina i el Port d'Eivissa. Un recorregut comercial i gastronòmic per aquests barris. Al carrer de la Mare de Déu també s'ha organitzat un mercadet internacional en el que des de l'1 de desembre fins a l'1 de gener, cada dijous, divendres i dissabte a partir de les 20 hores, més d'una vintena de restaurants i locals posaran en marxa un ampla oferta de  gastronòmica i d'oci a la zona.
El recorregut comercial comptarà també amb el suport d'una campanya de publicitat als mitjans de comunicació locals.
S'ha previst també una campanya de dinamització a les zones de Vara de Rey i plaça des Parc que en la que es donarà a conèixer els establiments que estan oberts durant tots els Nadals.

Des de la regidoria de comerç també es col·labora amb les 8 associacions comercials del municipi  amb aportacions econòmiques per tal de poder reforçar les activitats de dinamització pròpies que s'organitzen des de cada una de les associacions.
Per altra banda, la regidora de comerç ha anunciat que s'està fent feina en un calendari de dinamització a les zones del Port d'Eivissa i la Marina que  estarà fins al di 15 de març i que consistirà en activitats proposades per les associacions de la zona.

També ha recordat que els comerciants continuen amb el repartiment dels bons gratuïts de 25 minuts  per a la pista de gel entre els seus compradors. Una activitat la de la pista de gel organitzada per la PIMEEF i en la que l'Ajuntament d'Eivissa i el Consell Insular hi han col·laborat.

La regidora ha agraït la col·laboració de les associacions de comerciants del municipi així com la col·laboració que s'ha rebut per part del Consell Insular d'Eivissa.
El pressupost de les festes de Nadal ha estat de 140.000 euros.

Enllaç a:
· Programa de Nadal 2016 en pdf