Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Escola de Pares i MaresL’Ajuntament d’Eivissa ofereix tres programes de convivència familiar dirigits a mares i pares de fills d'entre 3 i 16 anys. L'Escola de Pares i Mares, desenvolupada en el marc del Pla Municipal sobre Drogues, s’oferirà a tots els centres educatius a partir del mes de febrer.

L’Ajuntament d’Eivissa a través del Pla Municipal de Drogues oferirà tres cursos de convivència familiar als diferents centres educatius. Aquests cursos estan destinats a mares i pares amb fills tant de educació infantil, educació primària i educació secundària.

Les xerrades destinades a mares i pares amb infants a l’educació infantil (de 3 a 6 anys) porten per títol Trobades Familiars, els centres educatius podran triar entre 6 xerrades de diferents temàtiques, amb una durada de una hora mitja cada una. Entre les temàtiques ofertes hi podem trobar com actuar davant una rabieta; diferències entre malcriar o educar, parlant dels rols familiars; com reforçar l’autoestima de l’infant; treballar amb les emocions; educar en positiu; i una sobre normes, límits i rutines.

Pel que fa a les xerrades destinades a mares i pares amb fills a l’educació primària (de 8 a 12 anys) estan centrades en el període de l’adolescència, període de l’impàs entre la infantesa i la adultesa i la formació rep el nom de Atenció... arriba un adolescent. Es tracta de quatre sessions de una hora i mitja. La primera sessió serà d’apropament a l’adolescència, característiques evolutives, influència als grups, on es durà a terme una dinàmica de conflicte generacional; la segona sessió es centrarà en la comunicació familiar i es realitzarà el taller: cóm reduir el punts de conflicte amb el meu fill/a; la tercera sessió tractarà les normes i límits i es realitzarà la dinàmica acordant conseqüències a les normes; la quarta i darrera sessió serà una formació de conceptes bàsics sobre drogues.

El tercer programa de convivència familiar dels desenvolupats dins el Pla Municipal sobre Drogues es destina a mares i pares amb fills a la educació secundària (de 12 a 16 anys), té com a objectiu ser una formació per preveure i conèixer els primers contactes amb l’alcohol. Aquesta formació està emmarcada dins el programa “Habla con ellos” de la Associación Deporte y Vida i amb coordinació amb el Plan Nacional sobre Drogas. Constarà de cinc sessions de una hora i mitja cada una. La primera sessió tindrà una dinàmica de conflicte generacional i aproparà als pares a les característiques evolutives de l’adolescència; la segona sessió centrada en com parlar amb el fill sobre l’alcohol i desmuntar mites, parlant dels riscs que suposa el seu consum; la tercera sessió ensenyarà a mares i pares a donar exemple i promoure l’oci familiar saludable; la quarta sessió tractarà sobre la comunicació; la darrera sessió ajudarà als pares a establir normes i límits.

Els cursos començaran el mes de febrer i es realitzaran en horari de matí o de tarda i els oferiran tots els centres educatius. La formació serà a càrrec dels tècnics del Pla Municipal de Drogues.

La inscripció es farà al propi centre educatiu o a l’Ajuntament d’Eivissa al Pla Municipal sobre Drogues al c/ Canàries 35, CETIS, 1r pis o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Enllaç a:
· Fullets informatius dels programes