Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

IES Santa MariaAquestes conferències les ha impulsat la regidoria d’Educació, qui ha ofert als diferents instituts de la ciutat la possibilitat de realitzar-les.

L’IES Santa Maria, l’IES Isidor Macabich, i l’IES Sa Colomina, comptaran entre avui i demà amb la presència de Nadia Ghulam, víctima de guerra de l’Afganistan. A cada una de les conferències hi assistiran uns setanta alumnes, avui 16 de febrer a l’IES Sa Colomina, Nadia Ghulam ha impartit dues conferències i demà impartirà una a l’IES Santa Maria i una altre a l’IES Isidor Macabich.

La Nadia va patir les conseqüències d'una guerra civil, de la fam i del règim Talibà. Però va sortir endavant gràcies al seu enginy i coratge, fent-se passar per un noi durant deu anys per poder alimentar a la seva família.

Va ser el seu caràcter sociable el que la va portar a col·laborar amb una ONG a través de la qual va arribar a Catalunya, la seva nova llar, on està rebent tractaments mèdics. Ara per fi, pot fer tot el que sempre va desitjar: estudiar i formar-se per ajudar al seu país, la seva família i viure la seva llibertat.

Des de la regidoria d’Educació varen valorar molt positivament l’èxit de la conferència duta a terme a l’IES Balàfia el passat mes de novembre i han volgut apropar a Ghulam als alumnes de secundària de la ciutat. Mariví Mengual, regidora d’Educació, Formació i Normalització Lingüística ha explicat que “és un moment en que la societat civil està molt conscienciada amb la problemàtica dels refugiats, i Ghulam és un exemple de superació de dificultats i de valors per mostrar als alumnes de secundària” per tots aquests motius “estam encantats de comptar amb Nadia Ghulam als instituts de la nostra ciutat” ha afegit Mengual