Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pèrgola solarHa començat la instal·lació de la pèrgola solar al passeig de Vara de Rey, un element inclòs dins el projecte dissenyat pel despatx d’arquitectes Alday y Jover.

El muntatge de l’estructura s’està duent a terme a l’extrem oest del passeig i es tardaran tres dies en acabar la col·locació i soldadura de totes les peces que inclouen tubs d’acer i les plaques solars als seus extrems. La pèrgola fotovoltaica, que en la seva geometria evoca a un arbre, serà un element icònic per a la ciutat, un punt de trobada o un lloc d’ombra al passeig.

L’arbre solar, amb estructura d’acer galvanitzat, es composa de dos pilars o troncs en contacte amb el terreny, format a la vegada per tres braços o tubs metàl·lics que es modelen en l’espai fins a formar tres superfícies de captació amb una alçada de 9 metres. Al seus extrems aniran instal·lades 40 plaques solars de 80 vats per a un total de 3.2 KW de potència màxima.

La pèrgola solar, tindrà un caràcter funcional i d’estalvi energètic ja que servirà per a utilitzar l’energia emmagatzemada en l’enllumenat ornamental de la plaça. L’energia servirà per subministrar electricitat a les 52 tires de LED de dos metres de longitud cadascuna, en total 104 metres, distribuïdes pel passeig de Vara de Rey, plaça des Parc i els voltants del carrer Jaume I.
A més, també donaran energia per a la il·luminació dels 22 focus que estaran repartits a l’estàtua de Vara de Rey i la vegetació singular del passeig, com son els dragos, gran ficus central i la zona de yuccas i cordylines.
La pèrgola fotovoltaica, que inclourà un rellotge i termòmetre  a dues cares, també disposarà de fins a 8 punts de recàrrega per a dispositius mòbils.