Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Biblioteca temàtica LGTBIQLa Biblioteca Municipal d’Eivissa ha creat un nou centre d’interès anomenat ‘Cultura LGTBIQ+’ . Els centres d’interès són un espai específic on es recull tot el material que es disposa d’una temàtica en concret. Així, en aquest cas, el visitant podrà trobar obres de divulgació, assaig, narrativa, poesia, novel·la gràfica, contes infantils i pel·lícules cinematogràfiques relacionades amb el col·lectiu LGTBIQ+.

“La Llei balear per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, i per eradicar l'LGTBIQ+ fòbia, disposa que les administracions públiques han de garantir l'accés a bibliografia específica sobre aquesta temàtica” ha explicat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina, qui ha recordat que “el Casal d’Igualtat ja disposava d’un catàleg de llibres d’aquesta temàtica, que ara s’exposa a Can Ventosa juntament amb la nova col·lecció pròpia de la biblioteca”.

Les dues col·leccions estaran exposades fins al dia 2 d'agost a Can Ventosa, on es poden trobar títols tan rellevants com ‘El género en disputa’ de la filòsofa Judith Butler, ‘Antes del Orgullo. Recuperar la memoria gay’ de Jose Luis Peralta, o ‘Judes i la primavera’ de Blai Bonet. Per facilitat l'accés a tot aquest material -tant del Casal d'Igualtat com de Can Ventosa- s'ha editat una guia bibliogràfica que recull tots els títols que inclouen obres de divulgació, assaig, història LGTBIQ+ i els seus referents, narrativa, poesia, còmic i DVDs. Finalitzada aquesta exposició, totes les persones interessades en algun títol de la col·lecció del Casal d'Igualtat podran fer la sol·licitud de préstec des de la biblioteca.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora d'Igualtat, Claudia Cotaina