Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió Assoc ComerciantsGovern i Ajuntament d’Eivissa es reuneixen amb els representants de les principals associacions de comerciants d’Eivissa per exposar la situació sanitària de la ciutat.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, juntament amb el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, el tinent d’alcalde de Promoció econòmica, Aitor Morrás i la regidora de Comerç, Montse Garcia, han mantingut una reunió, per videoconferència, en la que hi ha estat presents l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, el president de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera, Alfonso Rojo, i representants de les associacions comercials com la Federació de comerciants de la Marina, l’associació de Vara de Rey, associació d’Eivissa Centre, associació de Sa Capelleta, l’associació d’Isidor Macabich i representants del Mercat Nou.

L’objectiu de la reunió ha estat explicar als representants de les associacions la situació sanitària que es viu a la ciutat d’Eivissa així com el contingut del conveni de col·laboració que s’ha signat aquesta tarda amb el Govern de les Illes Balears per a promoure el comerç local.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat la situació sanitària que pateix la ciutat d’Eivissa que s’ha situat al número 15 de les ciutats espanyoles amb un índex més elevat de contagi de la COVID-19. ‘Estem ara mateix en una situació epidemiològica molt difícil, amb unes dades molt elevades, superant la mitjana balear. Amb aquesta situació demano responsabilitat col·lectiva i individual a totes les associacions i a la ciutadania en general, en el compliment de les mesures sanitàries de la Conselleria de Salut.

Signat el conveni de col·laboració amb el Govern per a la creació d’espais comercials Cel Obert.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, han signat aquesta tarda el conveni de col·laboració que permetrà promoure el comerç als centres urbans.
A la signatura del conveni també hi han assistit el director general de Comerç del Govern de les Illes Balears, Miguel Piñol, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, i la regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘són moments complicats els que vivim degut a la COVID-19 i totes les ajudes i col·laboracions per avançar en la promoció econòmica de la ciutat són poques. El conveni es centra en donar suport al comerç local amb el foment de presència a internet i les xarxes socials, fomentar el comerç electrònic i l’economia digital de la ciutat. Des de l’Ajuntament duim mesos treballant en aquesta línia, amb la posada en marxa de deivissacasa.com, un centre comercial online per als petits comerços que ha de continuar creixent i millorant i també amb la posada en marxa del districte 07800 com a eina de formació i digitalització i espai de foment de l'economia de la innovació’.
Per a al vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ’des del Govern som conscients de la difícil situació per la que estan passant els comerciants i per això no deixem ni deixarem de fer feina per ajudar-los a sortir endavant a través de les eines, ajudes i millores perdurables que els permetin ser competitius i poder fer front a la situació que ha provocat aquesta crisi. Aquest conveni és una d'elles i treballaren conjuntament amb les administracions locals perquè no es perdin llocs de feina en el sector’.

L’objectiu d’aquest acord és desenvolupar conjuntament actuacions per potenciar el comerç local i impulsar iniciatives que facin més competitives les empreses del municipi.
L’import total del conveni ascendeix a 14.000 euros, dels quals el Govern Balear aporta 10.000 euros i l’Ajuntament d’Eivissa 4.000 euros, una inversió que anirà destinada a la promoció de l’activitat comercial del municipi. Des de l’Ajuntament d’Eivissa, amb aquest conveni, es duran a terme campanyes de promoció i impuls del petit comerç que s’afegiran a la tasca d’impuls i especialització en digitalització de les empreses locals que ja es dur a terme des de Districte 07800 per tal de fomentar el comerç electrònic de les empreses del municipi d’Eivissa.