Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ibiza Light FestLa Streaming Edition d'Ibiza Light Festival comptarà amb tres instal·lacions lumíniques que es podran veure en retransmissió en línia a través de les xarxes socials durant el mes de novembre.

La Streaming Edition d'Ibiza Light Festival comptarà amb tres instal·lacions artístiques a tres punts de la zona patrimonial de la ciutat d'Eivissa. Enguany, donada la situació sanitària derivada de la Covid-19, aquestes instal·lacions no es podran visitar pel públic, però es farà una retransmissió en línia a través de les xarxes socials de l'Ajuntament d'Eivissa, el Consell Insular d'Eivissa i les d'Ibiza Light Festival.

A la presentació de la quarta edició d'Ibiza Light festival hi ha assistit la regidora de festes de l'Ajuntament d'Eivissa, Montse Garcia, el director insular de Cultura, Miquel Costa, i els organitzadors d'Ibiza Light Festival, Ivan Domínguez i Pedro Comaseña.

La regidora de festes, Montse Garcia, ha volgut agrair la perseverança, actitud i esforç per part dels organitzadors, per portar endavant aquest festival, tot i la situació sanitària que estem vivint, que enguany té un format especial a causa de la situació sanitària que estem vivint i ha dit que 'des de l'Ajuntament d'Eivissa volem continuar donant suport a la cultura, a la participació i als creadors i creadores tant de la nostra illa com de fora de les nostres fronteres per tal de dinamitzar el sector d'esdeveniments i oferir una alternativa cultural a la ciutadania i que gaudeixin de les instal·lacions lumíniques dels diferents creadors'.

Per a la regidora, 'l'objectiu d'Ibiza Light festival sempre ha estat el mateix, promocionar la nostra ciutat i els seus espais inclosos dins la ciutat Patrimoni de la Humanitat i donar l'oportunitat als artistes lumínics i tecnològics de ser creatius. I les administracions estem al seu costat, especialment en moments tan complicats com aquests pel sector de la cultura i la creació'.

Per la seva banda, el director de Cultura del Consell Insular, Miquel Costa, ha fet referència a l'esforç i responsabilitat realitzat per l'organització 'no és fàcil organitzar, dissenyar i produir cultura i art avui en dia i per això, juntament amb l'Ajuntament d'Eivissa, seguim donant suport amb fermesa tot el que signifiqui economia cultural i creativa de l'illa. Darrere Ibiza Light Festival hi ha també petits comerciants, productors i programadors que treballen en aquest projecte'.
Els organitzadors de l'esdeveniment, Ivan Domínguez i Pedro Comaseña, han ressaltat la importància i la qualitat del festival.

La primera instal·lació porta el nom 'El imaginario', i ens retrata una tècnica d'una actuació mil·lenària de Polinèsia per a detectar vaixells i illes abans d'entrar en el camp visual. La instal·lació es podrà gaudir per streaming el dia 16 de novembre.

La segona es diu 'Ataraxia Av', una instal·lació produïda per Tony Castelló i Ivan Domínguez, i es tracta d'una obra immersiva en la qual a través d'una sincronia entre el so, el vídeo, la llum i el làser, faran vibrar l'espectador. L'estrena per streaming d'aquesta obra serà el dia 23 de novembre a les 20 hores.

La tercera instal·lació es diu 'Cruz Lighting' i està produïda per Cruz&Pataleta Films, i ens mostrarà la sensació de les persones en trobar-se tancats als seus domicilis durant el confinament i l'ansietat que aquesta situació ha provocat a moltes persones. La instal·lació es podrà gaudir per streaming el dia 30 de novembre.

Vídeo: