Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SOIB reactivaL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han donat la benvinguda a les primeres 15 persones que s’incorporen com a treballadors i treballadores a l’Ajuntament d’Eivissa en el marc del programa del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) Reactiva i han fet una valoració del desenvolupament dels diferents programes de polítiques actives d’ocupació al municipi.

A l’acte també hi han assistit, la regidora de Recursos Humans i Hisenda de l’Ajuntament d’Eivissa, Estefania Torres, i el Director General de Model Econòmic, Llorenç Pou. 

Per a l’any 2021 es preveu la contractació de 177 persones a l’Ajuntament d’Eivissa gràcies als diferents programes del SOIB a la ciutat. En concret, 143 del programa Reactiva, 8 persones amb el programa SOIB Dona, per a dones que han patit violències masclistes i 26 persones més dins dos programes mixtos de formació i contractació, el projecte Segona Oportunitat i el projecte Oportunitat Jove.
Aquestes contractacions son una de les respostes que s’estan donant des del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa per a fer front a la situació econòmica derivada de la pandèmia i que permetrà donar una ocupació a persones treballadores directament afectades per la pandèmia, a joves i a persones en situació de desocupació de llarga durada.

Pel que fa al balanç, els programes de foment de l'ocupació a la ciutat d’Eivissa hauran permès la contractació de 215 persones al municipi entre el 2019 i el 2020. La contractació d'aquestes persones ha suposat la inversió, per part del SOIB, de 2,8 milions d'euros des del 2019 i la contractació de persones aturades de llarga durada, dones víctimes de violència masclista, joves i, a partir d'aquest mateix dimarts, persones treballadores directament afectades per la COVID-19, a través del programa SOIB Reactiva.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha valorat molt positivament el desenvolupament dels diferents programes de polítiques actives d'ocupació al municipi i ha fet un agraïment al Govern i a la Conselleria de Treball, ‘per l’enorme esforç que estan fent per a fomentar l’ocupació amb diferents programes, posant recursos econòmics sense precedents, i la seva empenta per dur a terme els diferents projectes de contractació pública i ocupació a ‘illa d’Eivissa i a la ciutat’.

L’alcalde ha afegit que aquestes persones que s’incorporaran a l’Ajuntament d’Eivissa ‘són un important reforç a la plantilla de l’Ajuntament donat que els ajuntaments fa anys que quasi no poden créixer en personal mentre creixen les competències i la demanda ciutadana i aquests treballadors i treballadores ajudaran a poder donar una més i millor resposta a la ciutadania’.

Per la seva banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha agraït els cinc anys de treball conjunt amb l’Ajuntament d’Eivissa, fet que ha pogut invertir una tendència en la manera de treballar entre institucions i definir canals de comunicació i línies d'esforç conjunt. ‘Els fruits d'aquest esforç són relacions fluides entre l’Ajuntament i el servei d'ocupació, la nova oficina del SOIB a Eivissa, inaugurada l'any passat, la formació i contractació de persones desocupades i, en definitiva, la inversió pública per millorar les oportunitats laborals de les persones que més ho necessiten’, ha afirmat Negueruela.

Tant l’alcalde com el conseller, han volgut donar la benvinguda a les primeres 15 persones que s’incorporen, de les 177 contractacions previstes durant el 2021 a l’Ajuntament d’Eivissa, i que avui comencen aquesta nova etapa laboral i els han desitjat que aquesta nova ocupació obri portes i oportunitats laborals en un futur.

143 contractacions a través de SOIB Reactiva

Les 15 persones que s’incorporen avui són les primeres de 143 treballadors i treballadores que començaran properament un contracte de feina amb l'Ajuntament d'Eivissa a través del programa SOIB Reactiva, que té com a objectiu donar una oportunitat laboral a tres col·lectius prioritaris: joves, persones aturades de llarga durada i les ja esmentades persones directament afectades per la COVID-19 que es troben preferentment sense prestacions o subsidis i amb càrregues familiars.

SOIB Reactiva és un dels principals programes inclosos dins del Pla de Xoc per a l'Ocupació, i forma part d’un paquet de mesures d'abast immediat, que ja estan en marxa o ho estaran properament, i que tenen com a objectiu incidir directament en la dinamització del mercat laboral de les Illes Balears.
En el cas de l'Illa d'Eivissa, el pla implica una inversió de 9,2 milions d'euros i un benefici directe a més de 4.200 persones.

La convocatòria SOIB REACTIVA 2020 respon a les mesures d’actuació del Pla d’Emergència en favor de l’ocupació del Govern balear i disposa d’un suport econòmic sense precedents a les Balears, ha estat promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS).