Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia del Poble GitanoL’Ajuntament d’Eivissa commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb la visita del Consell d’Ancians del Poble Gitano i la il·luminació de l’enllumenat ornamental de la ciutat.

L'Ajuntament d'Eivissa ha rebut avui, Dia Internacional del Poble Gitano, la visita del Consell d’Ancians del Poble Gitano d’Eivissa. A l’acte, han assistit la tinent d’alcalde, Elena López, la regidora de Participació Ciutadana, Montse García, el president del Consell Nacional d’Ancians Gitanos, Francisco Cruz, el delegat a Eivissa, José María Rodríguez, i els socis del consell d’ancians del Poble Gitano de l’illa, Vicente Rodriguez i Anastasio Muñoz. Durant la visita han fet lliurament a l’Ajuntament de la bandera del poble gitano.

L’Ajuntament d’Eivissa es suma a la commemoració d’aquest dia il·luminant l'enllumenat ornamental de Vara de Rey, la font de la plaça Enrique Fajarnés i la font de platja d’en Bossa amb els colors de la bandera gitana: blau, verd i vermell.

El 8 d'abril se celebra el Dia Internacional del Poble Gitano a tot el món per recordar la història d'aquest poble i retre homenatge a les víctimes gitanes del genocidi nazi i de diferents persecucions al llarg dels segles.
Aquesta data, recorda el Congrés Mundial romaní celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971 al qual es van instituir la bandera i l'himne gitanos. Per aquest motiu, durant aquests dies se succeeixen diferents actes commemoratius a tot el món.

Wpp