abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa ha impulsat la creació d’un cens de l’activitat comercial urbana de la ciutat, on registra 3.254 establiments. L’objectiu d’aquesta iniciativa és tenir registrada l’oferta comercial del municipi, sector a sector, per disposar de dades objectives i actualitzades sobre l’activitat econòmica a l’hora de definir les properes accions i polítiques a impulsar.

La regidora de Comerç, Dessiré Ruiz, ha assenyalat que ‘amb aquest cens hem pogut fer una radiografìa més exacta de la realitat comercial de la ciutat tant quantitativa com qualitativa. Una vegada monitorada i analitzada la informació recollida, podrem detectar aspectes de millora de la estructura comercial de la ciutat i establir una sèrie de directrius per a la gestió i la dinamització de l’activitat comercial urbana’.

Des de la regidoria de Comerç han explicat que al cens ha quedat registrat que el municipi disposa d’un total de 3.254 locals comercials, dels quals 1.877 es troben actualment actius i 1.377 inactius. Amb l’estudi s’ha pogut comprovar que la ciutat d’Eivissa presenta un entramat comercial replet d’espais en desús, que corresponen tant a l’existència de locals buits, com a factors com l’estacionalitat turística que deixa part de l’activitat econòmica en un estat de latència durant la temporada baixa. L’index d’ocupació al moment de realització del cens és del 57,68%.

Pel que fa al tipus d’activitat dels establiments, el cens destaca que dels comerç actius, 1.068 són del sector serveis, on el pes ho tenen l’hostaleria i la restauració; 763 són del sector del comerç al detall, que inclou tots aquells establiments de venda de productes directes al client final, des de la venda de productes quotidians alimentaris i no alimentaris, passant per productes d'equipament de la llar, de la persona, la cultura i el lleure, comerços vinculats a l’automoció o altres tipus de comerços; i 46 d’altres activitats on s’inclouen establiments en planta baixa vinculats a activitats d’associacions, d’oci i recreació o activitats industrials i de la construcció.

La regidora de Comerç, Dessiré Ruiz, juntament amb l'empresa redactora del Cens de l'activitat comercial urbana de la ciutat d'Eivissa, presentarà l'anàlisi de les dades a les associacions de comerciants, entitats, empresaris i empresàries del municipi per tal d'avaluar les accions que es poden dur a terme per donar suport al teixit empresarial de la ciutat i ser efectius en les campanyes i i accions polítiques que s'impulsin els pròxims mesos.

Wpp