Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fitur 2021L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, han presentat avui migdia la campanya turística ‘Torna a sentir Eivissa’, que es desenvoluparà durant els pròxims mesos a nivell nacional per tal de promocionar la ciutat d’Eivissa a totes les destinacions amb les que l’illa d’Eivissa compta amb connexions aèries i marítimes directes.

La campanya va acompanyada d’un ampli programa d’esdeveniments culturals, esportius, musicals i de foment de la naturalesa i turisme actiu que s’ha traslladat a les principals agencies de viatge i mitjans de comunicació especialitzats per tal d’oferir al visitant una experiència completa de la ciutat d’Eivissa.

Durant la presentació s’ha visionat el vídeo promocional en el que es mostra la imatge de la ciutat d’Eivissa com a eix principal i conductor en el que la protagonista, a través dels cinc sentits, gaudeix del Patrimoni Mundial, de la gastronomia, la cultura, la natura i de l’ampla agenda d’esdeveniments que estan programats durant tot l’any a la ciutat d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que som conscients de la importància de ser ciutat Patrimoni de la Humanitat i de pertànyer al Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, per això ‘estem impulsant aquesta campanya per a promocionar els valors únics de la nostra ciutat com a destinació cultural de primer ordre a tot el món.
A més de l'oferta monumental de la nostra ciutat, amb museus a l'aire lliure, tenim una àmplia agenda d'esdeveniments culturals; una variada i excel·lent oferta gastronòmica, així com espais naturals de primer ordre, que acullen tot tipus d'activitats esportives i de turisme actiu’.

L’alcalde ha afegit que ‘per totes aquestes raons, Eivissa és una opció preferent per a tots els espanyols i europeus que estan començant a planificar i reservar les seves vacances i que a més aposten per viatges segurs i destinacions pròximes’. En definitiva, us convidem a un viatge per les sensacions que transmet la ciutat d'Eivissa. Us convidem a sentir i a gaudir d'aquestes sensacions en el moment que trieu, perquè la ciutat d'Eivissa ofereix tot un ampli ventall de possibilitats per gaudir durant tot l’any’.

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha donat a conèixer l’agenda d’esdeveniments que, sempre pendents de les indicacions sanitàries de cada moment, es duran a terme als pròxims mesos.

L'agenda abasta fins al mes de desembre de 2021 perquè, ha dit la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ‘visitar Eivissa no entén de dates i moments, sinó que obeeix a un fet que, en aquests moments, es fa més palès: tornar a viure experiències. I les experiències no entenen de dates en el calendari’.

Mitjançant aquesta agenda d'esdeveniments, que comprèn més d'una vintena d'actes esportius, gastronòmics, patrimonials culturals i musicals, es convida a totes les persones que vulguin visitar la ciutat a participar d'ells, a tornar a sentir i a tornar a sentir Eivissa.

Pel que fa als esdeveniments culturals, en destaca la nova campanya de visites guiades diàries guiades, des del mes de juny fins al mes de setembre, recorrent l'entorn patrimonial.

La regidora ha afirmat que la promoció patrimonial és una de les nostres fortaleses com destinació turística, ‘havíem detectat, gràcies a l'elaboració del Pla Estratègic d'Eivissa, que el nostre patrimoni encara té molt a comptar. Hem col·laborat amb l’associació de guies turístiques d'Eivissa per a presentar als nostres visitants, un programa de visites guiades per a conèixer el nostre Patrimoni Mundial”.

La cultura contínua amb festivals de cinema com Ibicine, que acaba de tenir lloc a la ciutat i que realitza el seu enlairament cap al festival de Cannes on la ciutat tindrà un perfecte aparador al món. La Nit del Patrimoni, el 18 de setembre, amb la que les 15 ciutats patrimoni de la Humanitat d'Espanya, realitzem de manera simultània amb tres accions en les quals el teatre, la dansa i el patrimoni es poden gaudir, és una de les millors maneres de conèixer Eivissa.

El II Festival de Performance (del 20 al 26 de setembre) amb artistes audiovisuals i amb sessions de treballs per a artistes, és un atractiu tant per a espectadors com per a professionals. El Bloop Festival, amb art urbà en tota la ciutat (del 30 de juliol al 8 d'agost)

Eivissa és cultura a més perquè es pot gaudir dels espais museístics més internacionals de l'illa, el Museu d'Art Contemporani, Museu Arqueològic, el centre d’Interpretació Madina Yabisha, el Museu Puget, , els baluards o la Casa Broner, són un clar exemple. Eivissa és música. L’Eivissa Jazz és ja un Festival de reconegut prestigi en l’àmbit nacional, arribant al 2021 a la seva 33 edició al mes de setembre. També treballem de manera coordinada amb els promotors per a tornar a sentir la música. En pel que fa a la música, l’agenda preveu la celebració del festival Sueños de Libertad, els dies 18, 19 i 20 de juny..

La regidora de Turisme ha volgut avançar que ‘ja estem treballant de la mà de l'organització de l'IMS, International Summit Festival, per a poder posar-ho en marxa el mes d'abril de 2022. Avancem d'aquesta manera la presència d'esdeveniments de primer nivell internacional a la nostra ciutat. Perquè Eivissa no sols està obert en temporada alta, volem traslladar la idea que qualsevol moment és bo per a visitar la nostra ciutat’.

Respecte als esdeveniments relacionats amb la naturalesa ha destacat que la ciutat disposa d'una àmplia varietat d'oferta complementària per a gaudir de l’entorn natural durant tot l'any. Excursions en caiac o pàdel surf, vela i submarinisme per a visitar la praderia de posidònia, declarada Patrimoni Mundial.

I quan al turisme esportiu, l’agenda també preveu esdeveniments esportius que se celebren al llarg de tot l'any. Els amants de l'esport també poden visitar la nostra ciutat en qualsevol època de l'any, la Cursa Patrimoni, el mes de desembre, o Eivissa Dansa Plataform (del 25 al 29 d'agost), el Campus de Dones Trail Running (del 7 al 10 de setembre) , Eivissa Mitja Marató (24 d'octubre) o la volta a Eivissa en BTT (30 d'octubre a l'1 de novembre) en són només alguns d'ells.

L’Ajuntament d’Eivissa també participa en els actes de promoció del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat que tindràn lloc en el marc de FITUR.

Wpp