Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia Salut DonesLa regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat diverses activitats presencials per commemorar aquesta setmana i fins al dia 10 de juny el Dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones, 28 de maig.

La primera d’aquestes activitats serà la celebració del Club de Lectura Feminista que reprèn les sessions presencials al Casal d’Igualtat, que durant mesos havien estat telemàtiques a causa de la situació sanitària. La reunió serà aquest dijous 27 de maig, a les 19.30 hores.

El llibre d’aquest mes és ‘Mujeres invisibles para la medicina’ de Carme Valls Llobet, metgessa catalana especialitzada en endocrinologia. Una lectura que tracta la salut de les dones des d’una perspectiva feminista.

Dissabte 5 de juny, a les 11 hores, tendrà lloc el taller ‘Minihàbits saludables per a una vida plena’, destinat a dones que vulguin incorporar hàbits beneficios en el seu dia a dia. Serà també al Casal d’Igualtat. La infermera d’Atenció Primària, Cristina López, abordarà temes com l'alimentació, l'exercici físic, les emocions i l'autoestima, l'estrès i les relacions socials. El taller tindrà una primera part teòrica i una segona part pràctica. La intenció de l’activitat és donar a conèixer les diferents formes d'autocura i acompanyar en el canvi de formes d'actuar en la vida diària.

L’última de les activitats serà la presentació del llibre ‘Vientres de alquiler. La Mala Gente’, de Núria González López. Un llibre que analitza l’explotació reproductiva en ple segle XXI. L’acte tindrà lloc dijous 10 de juny a les 19 hores a la sala polivalent del Centre de Creació Jove C19.

Núria González López (Barcelona, 22 de juny de 1981) és una advocada i activista feminista espanyola pels drets de les dones i dels nens. És llicenciada en Dret i Màster en Drets Humans per la UNED amb especialitat en Bioètica.

Les persones interessades en assistir a alguna de les activitats han d’inscriure’s prèviament, ja que les places són limitades degut a les limitacions d’aforament. Poden enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o telefonar al 971397600, extensió 24260.

La regidora d’Igualtat, Clàudia Cotaina, ha assenyalat que ‘el Dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones va ser establert per recordar les múltiples causes de malaltia i mort que afecten les dones. És un dia per reivindicar la nostra salut i punts específics de l’agenda feminista, com ara el reconeixement dels drets sexuals i reproductius de les dones, l’accés a l’avortament legal i segur a tots els països, l’accés universal a serveis de salut sexual i reproductiva integrals i gratuïts i la priorització de la lluita integral contra totes les formes de violència contra les dones’. I ha afegit que ‘per això, creiem essencial tractar, al voltant d’aquest dia i al llarg de tot l’any, temes que tenen a veure amb la salut de les dones i que moltes vegades queden relegats’.

Les activitats estan organitzades per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa i finançades pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Totes les esdeveniments comptaran amb les mesures de seguretat vigents. Es mantindran les distàncies entre els assistents i s’haurà de fer ús de la mascareta en tot moment.

Dia Salut Dones

Wpp