Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat els treballs per a l’elaboració d’un Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAESC) al qual es resumiran les accions claus que es plantegen dur a terme per reduir les emissions de CO2 a través de mesures d'eficiència energètica, d'accions relacionades amb la promoció de les energies renovables i de la mobilitat urbana sostenible.

La ciutat d’Eivissa es va sumar l’any 2020 al Pacte d’Alcaldes pel Clima de la Comissió Europea amb la seua aprovació al ple, sent l’únic municipi de l’illa en adherir-se a aquest compromís.

Les ciutats que formen part d’aquest pacte es comprometen a actuar per a aconseguir l'objectiu de la Unió Europea de reduir en un 40% els gasos d'efecte d'hivernacle d'aquí a 2030, així com promoure l'adopció de mesures conjuntes per a l'atenuació del canvi climàtic i l'adaptació a aquest.

El primer pas per a l’elaboració del PAESC a Eivissa és la creació d’un inventari d'Emissions de Referència i una avaluació de Risc i Vulnerabilitats derivats del Canvi Climàtic que ja s’ha iniciat.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha assenyalat que ‘aquest compromís marca l'inici d'un llarg procés durant el qual els municipis hauran d'informar cada dos anys dels avanços realitzats mitjançant un informe de seguiment. Per al disseny d'aquest Pla comptarem com a part fonamental amb la participació ciutadana, veïns i associacions que podran contribuir de manera activa en les diferents sessions que es duran a terme per a recaptar idees i debatre propostes que podran ser incloses en el Pla d'Acció’.

La Comissió Europea va posar en marxa en 2008 el “Covenant of Mayors” o "Pacte dels Alcaldes" (www.pactodelosalcaldes.eu), una iniciativa oberta a totes les ciutats i municipis a Europa amb l'objectiu d'involucrar a les autoritats locals i als ciutadans en el desenvolupament i l'aplicació de la política energètica de la Unió Europea.

Wpp