abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Barri la MarinaLes inversions del Pla, sumades al projecte de reforma, ampliació de sa Peixateria i Mercat Vell, suposaran una transformació dels dos barris emblemàtics de la ciutat.

El Pla de revitalització i sostenibilitat turística dels barris de la Marina i Dalt Vila ha estat seleccionat per la Conferència Sectorial de Turisme per a ser finançat amb aportacions, a part iguals, per la Secretaria d’Estat, Govern de les Illes Balears i Ajuntament d’Eivissa. Les inversions estan valorades en 2.697.090 d’euros, entre el 2022 i el 2024.

El projecte contempla quatre eixos: sostenibilitat, idiosincràsia, innovació i desestacionalització, i nou actuacions a realitzar.

Eix sostenibilitat
- es preveu la creació d’un recinte de residus sòlids urbans a Dalt Vila
- actualització i millora de l’eficiència energètica en l’enllumenat de les murades de Dalt Vila

Eix idiosincràsia
- reforma de la plaça de sa Carrossa i adequació de les instal·lacions
- coneix la posidònia

Eix innovació
- millora de la senyalització urbana a l’entorn dels barris de la Marina i Dalt Vila
- digitalització de la informació turística
- sensibilització ciutadana cap el turisme
- seguiment permanent i evolució del Pla

Eix de desestacionalització
- rehabilitació, reforma i ampliació de sa Peixateria i el Mercat Vell

Aquesta darrer actuació, contemplada dins del Pla, és finançada íntegrament amb fons de Capitalitat amb un pressupost de 3 milions d’euros, aprovats al Consell de Capitalitat en novembre de 2021.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘amb aquest govern s'invertiran 5,7 milions d'euros en la revitalització i millora dels barris patrimonials de la Marina i Dalt Vila. Aquestes inversions permetran donar més i millors serveis a la ciutadania, una oferta turística durant tot l’any, ser pioners en sostenibilitat i invertir en el nostre Patrimoni Mundial. Aquest és un compromís ferm amb els ciutadans i ciutadanes del barri i tot el seu teixit econòmic’.

L’alcalde ha afegit que ‘estem molt satisfets de l’aprovació d’aquest Pla que ens permet impulsar el mercat turístic convertint els barris de La Marina i Dalt Vila en un espai clau de la ciutat, potenciant el turisme de temporada mitja i baixa’.

El Pla de revitalització i sostenibilitat turística dels barris de la Marina i Dalt Vila contempla diferents actuacions treballades en el marc del Pla Estratègic de Turisme i incorporen la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Wpp