Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la posidoniaL’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat un programa intens d’activitats, durant aquest pont, per a donar visibilitat a la posidònia, Patrimoni Mundial, amb immersions a la praderia, activitats en caiac i paddle surf surf, una ruta circular, observació de les estrelles i gastronomia, en el marc del programa Viu la Posidònia 2021, que impulsen les regidories de Medi Ambient i Turisme.

El dissabte al matí va tenir lloc la immersió amb Scuba Ibiza, en la qual la biòloga Marisol Torres va explicar a les persones participants les característiques i la importància de la planta mil·lenària, abans del bateig de busseig.

A la nit, Teresa Marí, biòloga, doctora en gestió del medi ambient i monitora d'astronomia Starlight, va oferir la seva visió sobre la Posidònia i les estrelles, establint una relació entre l'ésser viu més antic de la Humanitat i la via làctia. Tant els adults com el públic infantil van gaudir a Talamanca d'una sessió fascinant, en la qual Teresa Marí els va guiar per les constel·lacions, la mitologia i la praderia mil·lenària.

Les activitats van continuar amb la visita en caiac a la Posidònia, el diumenge al matí, en la qual un públic familiar va poder gaudir de les aigües tranquil·les de ses Figueretes al costat de l'equip de Anfibios Ibiza, que prèviament va explicar la important de la biodiversitat que alberga el gegantesc bosc submarí.

Les activitats van continuar amb Juanjo Torres, d’Amics de la Terra que va guiar a un grup de 20 persones en un recorregut circular per la història, la naturalesa i els valors ambientals de Ses Feixes i la Posidònia, explicant també la importància de tots dos ecosistemes, des del punt de vista geològic i per la seva importància en la lluita contra el canvi climàtic.

Viu la posidoniaEl programa també va tenir reserva completa de places el dimarts, amb una excursió en paddle surf a la praderia de posidonia de la platja de talamcna amb Sup Ibiza.

El programa Viu la Posidònia 2021 inclou degustacions gastronòmiques a nou restaurants del municipi i se celebra fins al dia 5 de desembre, amb noves activitats mediambientals, educatives i propostes gastronòmiques, amb l'objectiu

de conscienciar sobre la importància de la praderia de Posidònia, Patrimoni Mundial, i oferir un nou calendari d'activitats de turisme actiu i ecoturisme que atreguin als visitants en temporada baixa.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ‘enguany es compleix la cinquena edició d'un programa amb el qual apostem per la desestacionalització i per visibilitzar els béns Patrimoni Mundial, en el marc del Pla Estratègic de Turisme. Es tracta d'un programa de dinamització que aposta per la sostenibilitat i per la creació d'una nova oferta turística, al mateix temps que donem suport a l'activitat de les empreses i els negocis locals i es realitza una important labor de conscienciació sobre la necessitat de protegir el medi ambient i a la Posidònia’.

Per part seva, el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha afegit que “és molt satisfactori comprovar que els participants en aquestes activitats valoren molt positivament tota la informació que reben i creiem que és especialment positiu que en aquestes activitats participin turistes i famílies que es mostren molt interessats a conèixer el nostre entorn natural, ja que seran els millors ambaixadors del nostre destí. Considerem imprescindible impulsar la labor de conscienciació i educació, dins del nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Totes les activitats del programa són gratuïtes i es desenvolupen respectant els protocols i mesures de seguretat enfront del Covid-19.
Les reserves de places per a les activitats es realitzen a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i al telèfon 971 399 232.

Més informació en la web de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa.

Wpp