Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can CasalsL'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat una jornada de portes obertes amb música, tallers i tradicions per a inaugurar la rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals, al carrer del Músic Fermí Marí, 34, al barri de Cas Serres.

Des de les 10 i fins a les 20 hores del dissabte 20 de novembre, s'han dut a terme les activitats de manera gratuïta i fins a completar l'aforament.

Can Casals
La casa pagesa de Can Casals, datada al segle XVIII i de titularitat municipal, és un exemple d'arquitectura rural i un dels pocs que es conserven al municipi i està inclosa al Catàleg Municipal de Patrimoni.
La ciutat d'Eivissa té altres cases pageses, recuperades i rehabilitades per l'Ajuntament d'Eivissa, com és el cas de la casa pagesa de Can Tomeu, a Ca n'Escandell, la rehabilitada casa de Sa Colomina, actual seu del Casal d'Igualtat.

Can CasalsLa casa pagesa de Can Casals és actualment la seu del Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN), després de la signatura d’un conveni de col·laboració per a la cessió de l’ús de la casa pagesa de Casals. El conveni preveu un programa per a generar activitat cultural i mediambiental al barri, tant per als residents com per a la resta de ciutadans del municipi, facilitant activitats que traslladin a la població coneixements i experiències que permetin arribar als usos més racionals i sostenibles així com promoure els valors patrimonials i paisatgístics.

L'obra de reforma i rehabilitació ha estat cofinançada per la Unió Europea a través dels Fons FEDER i ha comptat amb un pressupost de 273.579,67 euros.

Wpp