Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

posidoniaestrelles1L’activitat Nit de Lluna i Posidònia, organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa en el marc del programa d’activitats Viu la Posidònia i organitzada per a celebració del Dia internacional d’observació de la Lluna a Talamanca, ha estat tot un èxit amb l’aforament complet. El programa continua fins al 4 de desembre amb un ampli ventall d'activitats en la naturalesa, art, educació i degustacions gastronòmiques en 12 restaurants de la ciutat d'Eivissa.

L’activitat, dirigida per Teresa Marí, doctora en gestió del medi ambient i monitora d'astronomia Starlight ha assenyalat que ‘ha estat un èxit. El cel ha estat espectacular. Han participat prop de 40 persones que han sortit molt contentes preguntant quan seria la pròxima activitat’.

Teresa Marí ha explicat als assistents que “la Posidònia oceànica és una planta endèmica del Mediterrani, que necessita unes condicions climàtiques concretes, que aquí troba. Aquest clima ve condicionat per la Lluna. En el moment de la formació d'aquest astre, un asteroide anomenat Theia va col·lidir amb la Terra. Venia d'una zona molt allunyada del Sol, carregat d'aigua congelada. Amb l'impacte, una part important de l'aigua va quedar en la terra. Les restes de Theia van acabar formant la Lluna, que va quedar orbitant la Terra. En resum, la Lluna ens va aportar aigua, va facilitar que aparegués la vida i és responsable que tinguem aquest clima, necessari per a la supervivència de la Posidònia oceànica al Mediterrani. Al costat de l'explicació astronòmica, es van intercalar aspectes del cicle vital d'aquesta planta, de la seva biologia i en particular de l'exemplar que habita entre Eivissa i Formentera”.

Un dels participants en l'activitat va assegurar que ‘és una experiència altament recomanable. Meravellós saber que la Posidònia també depèn de la lluna, del clima, de la situació dels oceans i conèixer de què formen els planetes afecten el conjunt de la vida. La veritat és que un canvia la seva visió en participar en una activitat com aquesta, perquè és una experiència impressionant saber que la vida s'ha generat a través d'aquestes explosions i marees’. 

La pròxima activitat serà el dissabte 22 d'octubre, en una sessió dedicada al problema que suposa la contaminació lumínica i on es reflexionarà sobre l'efecte d'aquesta mena de contaminació sobre els ritmes biològics de les plantes marines, a més de fer un repàs a la cultura eivissenca associada a les estrelles. 
Les activitats d’aquest cap de setmana també han inclòs una ruta de caiac, on els participants van recollir les escombraries que van trobar en la mar, i una altra de paddle surf.

posidoniaestrelles2

 

 

 

 

 

Totes aquestes activitats gratuïtes, que s'ofereixen fins al 4 de desembre a la ciutat d'Eivissa, inclouen un ampli ventall d'activitats, on també és protagonista proposta gastronòmica de 12 restaurants, que reten homenatge a la biodiversitat de la Posidònia, l'any Internacional de la Pesca Artesanal, i amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors d'Eivissa, l'any del seu centenari.

Els 12 restaurants de la ciutat d'Eivissa que participen en el programa són: Ca N'Alfredo, Can Mosson by Guillemís, Eat is Life, És Arcs, És Tast, La Cava, La Gaia, Mirador de Dalt Vila, Reart, Sa Brisa Madrid, Sa Nansa i 180° Eivissa Gastrobar. 

El programa d'activitats compta també amb la proposta artística dels joiers Elisa Pomar i Majoral així com amb diferents activitats de divulgació.

L'Ajuntament d'Eivissa impulsa la sisena edició del programa de conscienciació Viu la Posidònia amb activitats mediambientals i educatives fins al mes de desembre, totes elles de caràcter gratuït, que es poden consultar en el programa que es troba en la web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es.

El programa continua fins al 4 de desembre amb un ampli ventall d'activitats en la naturalesa, art, educació i degustacions gastronòmiques en 12 restaurants de la ciutat d'Eivissa. Les inscripcions es realitzen en el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

posidoniaestrelles3

 

 

 

 

 

Wpp