abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

createcEC2Les segones jornades de Creativitat, Innovació i Tecnologia, Createc '22, organitzades per l'Ajuntament d'Eivissa, a través del Districte 07800, continuen aquesta setmana, de dijous a dissabte, amb les ponències, taules rodones, tallers i exposicions artístiques de Ibiza NXT, que també compta amb el patrocini del Departament d'Innovació del Consell d’Eivissa.

Durant els tres dies, més de quaranta experts explicaran als assistents les últimes novetats sobre Web3 i tecnologia blockchain i abordaran el tema dels NFTs, així com el Metaverso i l'aplicació del Bitcoin al producte local en les conferències promogudes per segon any consecutiu per la plataforma d'art digital, Ibiza Token.

L'hotel The Twiins Ibiza, situat a Platja d'en Bossa, acollirà les dues primeres sessions de les jornades (dijous 13 i divendres 14 d'octubre), mentre que a TheHub Ibiza, a Santa Eulària, tindrà lloc la sessió del dissabte dia 15.

La primera edició de Ibiza NXT va tenir lloc l'any passat en l'Agroturisme Atzaró i va comptar amb la participació de més de 300 persones.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha assenyalat la importància que "les empreses, els estudiants i la població en general pugui gaudir del coneixement sobre tecnologies blockchain a través dels experts que participen en aquestes jornades". "De fet, Ibiza NXT demostra que la part empresarial, emprenedora i creativa d'Eivissa s'implica a conèixer i descobrir les noves tecnologies i les eines d'innovació, que estan a l'avantguarda, i que si aprenem a aplicar-les, sens dubte millorarem com a societat i ens ajudaran a canviar el model productiu d'Eivissa, que és la fi última d'aquestes trobades", ha explicat.

Morrás ha explicat que amb la primera edició de Createc l'any passat "es va buscar sembrar la llavor de l'interès per la innovació i la tecnologia a l'illa, i enguany veiem ja com va germinant sumant més interès i més experts de
primer nivell a l'abast de tots i totes", ha assegurat.

El vicepresident segon del Consell d'Eivissa i conseller d'Innovació, Javier Torres, ha destacat que es tornen a organitzar les jornades de Ibiza NXT, en les quals el Consell d'Eivissa participa com a patrocinador, i ha recordat que des del Departament d'Innovació també es van organitzar ponències amb experts que "van poder explicar casos d'ús i el gran potencial que té la tecnologia blockchain”.

"Crec que és molt important fer pedagogia i explicar que aquesta tecnologia sí que està a l'abast de tot el món", ha remarcat el conseller, que ha indicat que a més de les criptomonedes, la tecnologia blockchain té altres aplicacions per a temes sanitaris, de recerca, bancaris o fins i tot domèstics, a més del seu ús per a l'art digital, amb els NFTS. "En les jornades es parla de tot això, del Metaverso i de com creixen aquests mons, aquestes tecnologies, i crec que serà molt interessant, que la gent ho podrà gaudir", ha assegurat.

createcEC1Per part seva, el cofundador i CEO de Ibiza Token, Remo Frisina, ha apuntat que després del "gran acolliment" que va tenir Ibiza NXT l'any passat, "enguany volíem que la conferència comptés amb diverses jornades en les quals poguessin haver-hi més ponents i més ocasions per a generar un espai de networking, així com un dia dedicat a tallers per a promoure la tecnologia blockchain a través de l’educació".

Frisina ha remarcat que les jornades han estat possibles gràcies al suport de l'Ajuntament d'Eivissa i de Districte 07800, així com del Consell d'Eivissa i de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef), "que no ha deixat de col·laborar amb Ibiza Token i d'apostar per les possibilitats de la tecnologia blockchain”.

El programa de Ibiza NXT començarà el dijous a les 10.30 hores amb la inauguració per part del director general d'Innovació del Govern de les Illes Balears, Eduardo Zuñiga Solar, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás.

A continuació, membres de l'equip de Ciutat de Lugano explicaran l'objectiu d'un projecte pioner que busca promoure aquesta ciutat suïssa com un centre per a l'adopció europea de blockchain i demostrar l'ús real d'aquesta tecnologia aplicant-la de manera pràctica a les comunitats locals de l'àrea.

L'efecte Quadrans, la presentació del projecte 'Eivichain', que utilitza la tecnologia blockchain per a dur a terme la traçabilitat dels productes locals de l'illa, així com l'alça dels jocs Web 3, les DAOs i l'art en el camp de la tecnologia blockchain seran uns altres dels temes que es tractaran durant la primera jornada, que comptarà amb workshops i una exposició de NFT emplaçada a l'hotel The Twiins Ibiza els dos primers dies, i en TheHub Ibiza, el tercer.

El Metaverso en l'hostaleria, el seu impacte en la indústria musical, els NFT i les identitats digitals en forma d'avatars ocuparan les xerrades de la segona jornada de Ibiza NXT del divendres, que conclourà amb "Amnesia NXT Session", un esdeveniment amb entrada gratuïta per a tots els participants a les conferències.

Durant el dijous i el divendres els assistents a les jornades podran gaudir d'un aperitiu en les instal·lacions de l'hotel de Platja d'en Bossa ofert per Ibiza Sabors el dijous, i per Clubbing TV, Pure Ibiza Radio i The List, el divendres. A més, hi haurà una degustació dels vins Sexycologic de l'artista audiovisual establert a Eivissa, Jordi Gómez.

Els tallers pràctics donaran principi durant la jornada en TheHub Ibiza a partir de les 13 hores del dissabte. Durant aquesta tercera i última jornada, s'abordaran temes com la introducció a les criptomonedas i NFTs, com aprendre a construir un mercat NFT i la qüestió de la "Centralització vs Descentralització".

Aquest segon bloc de Createc '22 es tancarà el dissabte amb una exposició d'art NFT en el Gran Hotel Montesol en el qual 17 artistes del col·lectiu Mintamintae exposaran les seves obres digitals a partir de les 20.00 hores, i amb l'esdeveniment Akasha, gratuït per als participants, a Las Dalias.

Wpp