Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

viu la posidoniaEl programa continua fins al 4 de desembre amb un ampli ventall d'activitats en la naturalesa, art, educació i degustacions gastronòmiques en 12 restaurants de la ciutat d'Eivissa. Les activitats han tingut lloc durant aquest cap de setmana amb dues visites en caiac a la praderia de posidònia, una ruta per Ses Feixes i una sessió de posidònia i les estrelles.

El programa de conscienciació mediambiental Viu la Posidònia ha celebrat aquest cap de setmana dues visites en caiac a la praderia de Posidònia , una ruta circular a ses Feixes i una altra sessió de ‘Posidònia i les estrelles”, emmarcades en el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, que es commemora avui 24 d'octubre amb l'objectiu d'alertar a la comunitat mundial sobre els efectes nocius del canvi climàtic sobre el planeta.

 Els participants en les visites en caiac a la Posidònia, amb Anfibios i Caiac Ibiza, han recollit residus i escombraries de la mar i la costa, entre els quals destaca una gandula de la platja, així com nombrosos micro plàstics. La neteja de residus es duu a terme en totes les sortides del programa.

A més, també s'ha celebrat la primera ruta circular per ses Feixes, de la mà d’Amics de la Terra, per a donar a conèixer el patrimoni natural d'Eivissa, en un recorregut que ha començat a la platja de Talamanca, passant per ses Feixes per retornra a la platja, amb l'objectiu d'explicar el paper essencial dels dos ecosistemes per a mitigar el canvi climàtic. 

Segons ha assenyalat Juanjo Torres, educador ambiental d’Amics de la Terra, ‘hem començat a Talamanca, on hem destacat la importància de la Posidònia per a protegir la sorra de les platges i evitar l'erosió de la costa. Després hem vist el que eren els portals de ses Feixes; hem destacat les espècies vegetals de la zona i la biodiversitat i hem pogut veure alguns ocells com una àguila calçada o un xoriguer. Bàsicament és molt evident el canvi en la vegetació de la part que està més salinitzada, de la qual encara té aigua més dolça i on creixen espècies molt representatives com a figuera o la mata. També hem comentat els antecedents històrics i la importància que tenien Ses Feixes per a la ciutat d’Eivissa, fa tan sols 50 o 60 anys, era una zona on es conreaven hortalisses i fins i tot en algun altre moment de la història s'havien exportat producció fora de l'illa’.

Els participants en aquesta activitat també han recollir residus i escombraries de l'entorn natural, com a lates, plàstics, trossos de tela, cordes o embolcalls de patates fregides i galetes.

Una altra de les activitats d'ecoturisme celebrades el cap de setmana ha estat una nova sessió de la ‘Posidònia i les estrelles’, dirigida per Teresa Marí, doctora en gestió del medi ambient i monitora d'astronomia Starlight.

Els participants han pogut conèixer en aquesta sessió el greu problema que suposa la contaminació lumínica: “Hem parlat sobre l'ecosistema sencer de la Posidònia, on conviuen més de mil espècies d'animals i com afecta la contaminació lumínica sobre els ritmes biològics de les plantes marines, sobre els peixos i les conseqüències per als ocells en les seves migracions. També hem parlat sobre la cultura eivissenca associada a les estrelles”, ha destacat Teresa Marí.

Totes aquestes activitats gratuïtes, impulsades per l'Ajuntament d'Eivissa, s'ofereixen fins al 4 de desembre i inclouen un ampli ventall d'activitats, on també és protagonista proposta gastronòmica de 12 restaurants, que reten homenatge a la biodiversitat de la Posidònia, l'any Internacional de la Pesca Artesanal, i amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors d'Eivissa, l'any del seu centenari.

Els 12 restaurants de la ciutat d'Eivissa que participen en el programa són: Ca N'Alfredo, Ca Mosson by Guillemís, Eat is Life, És Arcs, És Tast, La Cava, La Gaia, Mirador de Dalt Vila, Reart, Sa Brisa Madrid, Sa Nansa i 180° Eivissa Gastrobar.

El programa d'activitats compta també amb la proposta artística dels joiers Elisa Pomar i Majoral, així com amb diferents activitats de divulgació.

Totes les activitats del programa de conscienciació Viu la Posidònia es poden consultar en el programa que es troba en la web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es. Les inscripcions es realitzen en el correu electrònic informacióAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Wpp