Juliol 13, 2024

ajuntamentdaltvila

El Ple de l’Ajuntament d'Eivissa ha aprovat crear la Mesa local de coordinació per a l’abordatge de les violències masclistes del municipi amb l’objectiu de promoure i millorar en l’àmbit municipal, la coordinació de les i els agents implicats en la lluita contra les violències masclistes.

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Sara Barbado, ha explicat que aquesta Mesa servirà com un instrument operatiu de treball en el qual estan representats els diferents àmbits professionals que, dins del municipi, estan implicats directament o indirectament en la lluita contra la violència masclista (des de l'atenció a les dones i/o des de la prevenció), amb l'objectiu de coordinar i optimitzar totes les actuacions que es posi en marxa amb tal fi.

A través de la coordinació entre les diferents administracions públiques, organismes i professionals dels diferents àmbits d'actuació competents i responsables en matèria de detecció, prevenció, atenció i tractament de les situacions de violència masclista, es pretén potenciar un major ajust entre les necessitats de les víctimes i els serveis oferts per les institucions. “Per tant, la Mesa constituirà una eina de treball dinàmica i, per això, la seua configuració podrà canviar segons les necessitats que es vagin detectant i les propostes de millora que s’aportin en el curs del seu funcionament”, ha manifestat Barbado.

A la sessió plenària ordinària també s'ha aprovat, amb 23 vots, la declaració Institucional de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), a la que s'ha adherit aquesta corporació municipal, per la commemoració del dia Nacional de la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, que es celebra el dia 3 de maig. En aquest any en què celebrem la modificació de l’Article 49 de la Constitució Espanyola, adequant-ho a la realitat social i a la normativa internacional, i que reflecteix l'enfocament de drets i d'inclusió al qual Espanya s'ha compromès ratificant la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, des de l'Ajuntament d'Eivissa ha reiterat el seu compromís amb polítiques a partir de set pilars d'inclusió: no discriminació, participació activa,  accessibilitat universal, capacitació i educació, canvi de percepcions, igualtat de gènere i funció pública.

A continuació, el ple també ha donat llum verda a una altra declaració institucional i a una moció del grup municipal PSOE amb motiu del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, que es commemora el 17 de maig coincidint amb la data en què, ara fa 34 anys, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Sobre la resta de mocions presentades i debatudes pels diferents grups polítics de l'Ajuntament d'Eivissa, s'ha decidit el següent:

  • Aprovar la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Partit Popular per instar a la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear als efectes de poder desclassificar com a espècie al·lòctona invasora, la pitrera i la figuera de pic.
  • Aprovar la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal VOX sol·licitant la posada en marxa dels recursos de control necessaris per a la vigilància i control de l'alga asiàtica.
  • Aprovar la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista en defensa de la convivència democràtica, la tolerància, el respecte i contra els actes i agressions LGTBIFÒBIQUES.
  • Aprovar la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista per a l'adhesió a l'estratègia de promoció de la salut i la prevenció al Sistema Nacional de Salut.
  • Aprovar la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista per aplicar clàusules amb perspectiva de gènere a les bases per a la contractació pública de l'Ajuntament d'Eivissa.
  • S'ha votat per punts la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal de Unidas Podemos contra la criminalització de la pobresa, l'aporofòbia institucional i en defensa de polítiques municipals d'inclusió. En concret, s'han rebutjat els dos primers punts dels vuit.
  • Rebutjada la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal de Unidas Podemos sobre el suport als científics imputats per actes de desobediència pacífica per denunciar la inacció climàtica dels governs.

Wpp