Gener 22, 2025

ajuntamentdaltvila

“aula de patrimoni

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya convoca la cinquena edició del programa pedagògic Aula de Patrimoni, en el marc del curs escolar 2017-2018, destinades a estudiants de les 15 ciutats Membres de la xarxa: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza , Càceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda

La nova edició s’inclou dins de l'ampli conjunt d'activitats que les 15 Ciutats Patrimoni celebraran al llarg de l'any Pròxim el 25 aniversari de la creació del Grup, motiu pel qual s'han modificat les bases de participació per tal d'orientar el programa en els valors culturals que el conjunt de les 15 ciutats espanyoles representa. Així mateix, Aula de Patrimoni s'emmarca en 2018 en l'Any del Patrimoni Cultural Europeu, declaración amb la qual la Unió Europea convida els estats membres a apropar als ciutadans el seu patrimoni cultural.

L'Objectiu que pretén Aula de Patrimoni, que a edicions anteriors ha comptat amb la participació de 2.000 alumnes, es el que els joves que viuen i estudien a les Ciutats Patrimoni aprenguin a conèixer i valorar no només la seva pròpia ciutat sinó la resta de ciutats que ostenten el mateix títol atorgat per la UNESCO, tot Això a través de la realització d'activitats didàctiques al voltant del conjunt de les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat i la participació, a manera de premi, en un viatge cultural a una altra ciutats Patrimoni de la seva eleccion.

Els destinataris del programa seran grups d'escolars de Centres de Primer Cicle d'Educació Secundària Públics i concertats de les 15 ciutats que formen el Grup Ciutats Patrimoni, qui hauria de preparar un treball centrada en la importància de cadascuna d'aquestes ciutats en la història d'Espanya , de manera que, en super conjunt, amb sobre aportacions culturals, simbolitzen l'essència i pluralitat del nostre país. El format del treball serà lliure, valorant l'originalitat de la Proposta, i hauria d'adjuntar por el centre interessades a participar en emplenar el formulari d'inscripció.

Les sol·licituds de participació por els centres es gestiona mitjançant el formulari allotjat a la pàgina web del Grup www.ciudadespatrimonio.org i hauria d'enviar abans l'1 de març de 2018.

Un cop tancat el Plaça de recepció de treballs aquests seran valorats per la Comissió d'Educació i Cultura del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que serà el Jurat del certamen. La decisió del jurat es farà públic a través de les xarxes socials del Grup i en nota de premsa a llarg del mes de març.

El premi es únic i consistirà en un viatge per a la classe guanyadora a una de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Les despeses del viatge del grup (transport, allotjament i manutenció) a la ciutat seleccionada correran per compte del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. La classe serà acompanyat per un màxim de tres professors del centre.


AULA DE PATRIMONI és una activitat organitzada per la Comissió d'Educació i Cultura del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, Dins de su Àrea d'Educació. Aquesta Comissió està presidida per l'Alcalde d'Eivissa / Eivissa, Rafael Ruiz, i formada pels regidors d'Educació i Cultura de les 15 ciutats que formen la xarxa.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una Associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 el Objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni cultural i la promoció turística de les ciutats que el componen: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa / Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Enllaç a:
Bases del concurs en català