Juliol 24, 2024

ajuntamentdaltvila

La Policia Local és un institut armat de naturalesa civil, amb estructura i organització jerarquitzada sota la prefectura superior i dependència directa de l’alcalde.
És un  cos de seguretat amb competències, funcions i serveis relatius a la vigilància del compliment de les ordenances municipals, el trànsit i les que estableix la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març. La seva missió és vetllar perquè els ciutadans i ciutadanes puguin exercir lliurement els seus drets i llibertats reconeguts per llei.
El cos té una plantilla orgànica de 112 agents, i compta amb un parc mòbil format per:
20 motocicletes,  d’elles 7  Honda 500 cc  i 13  scooters de 300 cc.
2 motocicletes “K” paisà.
5 vehicles turismes “K” ,  1 destinat a cinemòmetre, 1 a la Unitat de Medi Ambient (UMA), 1 a Policies Referents (Tutors), 1 a Educació Viària, 1 de manteniment i de Prefectura.
7 vehicles patrulla.
1 furgó d’atestats.
1 vehicle grua.
6 bicicletes per a les unitats ciclista i de barris.

El seu àmbit d'actuació queda delimitat pel terme municipal i es basa en el servei d'atenció a la ciutadania.

La Policia Local d’Eivissa està organitzada en 6 grups o unitats
El Grup de Seguretat Viària, format per les seccions Motoristes, Atestats i Intervenció en accidents) la Unitat de Barri, la Unitat de Medi Ambient (UMA), el Grup de Seguretat Ciutadana (format per seccions de Patrulles i Tutors), la Unitat Nocturna, el Grup d’Interior i un Gabinet Tècnic.

El Grup de Seguretat Viària s'encarrega de protegir i auxiliar els usuaris en les vies públiques, regular i gestionar el trànsit, investigar i instruir diligències per accidents o delictes contra la seguretat viària i realitzar controls d'alcoholèmia.
També s'ocupa de donar cobertura als esdeveniments de la ciutat i de dur a terme tot tipus de campanyes preventives de control de trànsit, entre d’altres competències.

El Grup de Seguretat Ciutadana s’ocupa de la prevenció en matèria de seguretat, realitzant patrulles per la ciutat, atenent trucades urgents, entre d’altres competències.

Els agents de la Unitat de Barri estan en contacte permanent amb els vesins de cada zona de la ciutat i la seua labor s'exerceix amb una filosofia preventiva, assistencial i solidària. Són el primer referent municipal per als vesins, i les seues funcions són prevenir el delicte, actuar davant la conflictivitat veïnal, i rebre les queixes i suggeriments dels habitants de cada barri. En les seues funcions, també s'inclou el control de la seguretat escolar i dels animals a la via pública.

La Unitat de Medi Ambient (UMA) té l'objectiu d'eradicar la venda ambulant, la publicitat no autoritzada, els punts negres de brutícia, l'ocupació de la via pública il·legal i qualsevol activitat clandestina. S'ocupa també del compliment de l'ordenança cívica municipal, que prohibeix situacions com el botelló, i col·labora amb altres àrees de l'Ajuntament d'Eivissa en el control d'activitats, obres il·legals, sorolls o consum d'estupefaents en la via pública, entre d’altres.

El Grup d’Interior és un grup amb vàries seccions i s’ocupa principalment de les tasques administratives de la Policia Local, de la recepció de la Prefectura de Policia Local, de la Sala del 092, de l’armament, els objectes trobats, així com del manteniment i compres de la Prefectura.

El Gabinet Tècnic és una unitat que s’ocupa de donar suport a la Prefectura, de la gestió dels serveis, de la gestió dels magatzems de vestuaris, operatiu, etc.
Amb l'objectiu de millorar la qualitat de la comunitat, la Policia Local d'Eivissa actua sota els principis de prevenció i informació als ciutadans.

Dependències
Les dependències de la Policia Local d'Eivissa estan situades a la Torre 1 de l'edifici Cetis, situat en el número 35 el carrer Canàries de la ciutat d'Eivissa.

Els ciutadans poden dirigir-se a les oficines de la Policia Local situades al carrer Canàries o telefonar al 971 397550. Per a qualsevol consulta o dubte també poden contactar mitjançant correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
Para casos d'emergències es pot telefonar al 092 o bé al telèfon d'Emergències 112, que contactarà immediatament amb la Policia Local.

Informació sobre com accedir al cos:
Per a més informació es pot consultar la pàgina web de l’EBAP:
http://www.caib.es/govern/organigrama/area.do?lang=ca&codou=2705