Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ZBEL'Ajuntament d'Eivissa s'ha reunit amb associacions ambientals, veïns, comerciants i empreses del sector transport i turístic de l’illa per escoltar propostes en relació amb la regulació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) al municipi. 
Amb la posada en marxa de la ZBE es limitarà l’accés de vehicles sense distintiu ambiental a la zona centre de la ciutat, delimitada per la E-10 i els aparcaments dissuasius, amb l’objectiu de disminuir la contaminació.

El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha explicat que ‘aquesta delimitació comptarà amb excepcions per a residents i tampoc restringirà l'entrada de vehicles de transport de mercaderies, sanitaris o d'emergències i vehicles de serveis municipals’. No obstant això, Morrás, ha posat l’accent en que ‘per a la posada en marxa d’aquesta proposta de Zona de Baixes Emissions, primer és imprescindible que l'illa compti amb un servei de transport públic col·lectiu eficient’.

La ZBE d’Eivissa abastarà en un primer moment una superfície de 167 hectàrees, afectant el 60,05% de la població, amb un perímetre de 6,45 kilòmetres i 9 punts d’accés.

La proposta de la zona que es limitarà ha tingut gran acceptació entre els assistents a la trobada participativa, que han plantejat la possibilitat que l'ordenança contempli la modificació de les restriccions de cara a poder ampliar-la més endavant. Així mateix, s'ha destacat la importància que l'illa compti amb un bon servei de transport públic i noves zones d'aparcament al voltant de la E-10.

Des de la regidoria de Mobilitat s'ha recordat que la implantació de la ZBE és obligatòria a les ciutats de més de 50.000 habitants i territoris insulars d'acord amb la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica.

Wpp