abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

medi2023L’alcalde d’ Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Festes, Ricard Clivillé, han presentat avui el programa d’Eivissa Medieval que tindrà lloc des del dijous 11 fins al diumenge 14 de maig per commemorar de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat.

Eivissa Medieval, que enguany celebra l’edició número XXIV, arrancarà el pròxim dijous dia 11 de maig a les 19 hores amb l’espectacle inaugural ‘Per la Defensa d’Eivissa, des del Portal de ses Taules.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz,  ha destacat que ‘enguany, una de les novetats és que també es podrà gaudir de les parades del mercadet al passeig de s’Alamera. Tindrem 170 parades, més que mai, en les que estan els nostres pagesos i pageses que ens porten l’artesania més tradicional, al carrer de les farmàcies i també unes 60 parades d’artesans i artesanes d’Eivissa repartits per tot Eivissa Medieval’.

Eivissa Medieval, comptarà amb un ampli programa cultural per a tots els públics.  ‘Són uns dies de festa on el nostre municipi registra la visita de milers de persones de l’illa i també turistes. L’objectiu és visitar els baluards que estan tots oberts, els museus i recórrer els carrers de la ciutat emmurallada i gaudir de tot l’entorn Patrimoni de la Humanitat’.

Per la seva banda, el regidor de Festes, Ricard Clivillé, ha explicat la programació d’Eivissa Medieval, i ha dit que ‘és un programa per a tots i totes, per majors i per petits al que tenim nombrosos espectacles de carrer i itinerants, concerts, exposicions, teatre i activitats per a infants i gent gran’.

Entre les novetats, el regidor ha destacat ‘l’espectacle itinerant de gran format: Suru,el elefante guerrero y su ejército, de los Grupos Arifa i La Fragua de Vulcano que recorrerà des de la plaça d’Espanya i la recreació, al carrer Major, al costat de a la Catedral, d’un passatge de les bruixes del Medievo, amb parades temàtiques: màgia negra, misticisme, les bruixes, el mal de ull...i que comptarà amb teatralització’.

El recinte històric s’ha dividit en 10 zones diferents on es podran trobar des de tallers tradicionals, artesans i menjar, atraccions i zones infantils, recreacions històriques i un poble medieval, al Parc Reina Sofia. 

A aquesta zona,  enguany hi haurà, també com a novetat, un  espectacle  nocturn de foc i pirotècnia que tindrà lloc divendres i  dissabte  a les 22 hores. 

Una altra de les novetats d’Eivissa Medieval 2023 serà el cercavila musical La Crida dels Orcs, del Grup Human No Limits, que tindrà lloc dissabte a les 19 hores i diumenge a les 12 i a les 19 hores, des de la plaça d’Espanya al pati d’Armes.

Els infants tenen un gran protagonisme en Eivissa Medieval. S’han organitzat espectacles de circ, contacontes, teatre familiar tots els dies en horari de matí i tarda. Totes aquestes activitats es distribuiran entre la zona de la Catedral, el Claustre de l’Ajuntament Vell  i  la plaça del Parc. A més, el Parc Reina Sofia es convertirà al Poblat dels Infants amb  tallers, escac gegants, tir amb arc, baqueta medieval infantil o jocs de destresa i pintacares. 

Una altra de les activitats és el programa per a la gent gran, al que participen  diferents residències d’Eivissa i de fora del municipi. S’ha preparat un espectacle  per a ells el dissabte, a la zona des Martell.

Quant a música, l’Eivissa Medieval  comptarà amb nombrosos concerts de música medieval, celta, música pagana o àrab repartida entre els diferents dies i a diferents escenaris. 

Així, dijous a l’Esglèsia de Sant Domingo, Musicantes Sons Medievals, amb un recorregut per la música medieval europea; divendres, música àrab del Grup Upsala a la plaça d’Espanya; Encantades, una agrupació de cambra composta per veus blanques i formada a l’illa d’Eivissa, amb un concert de cants medievals catalans a la Mare de Déu a la Catedral; o l’Antic Balàfia Ensemble, amb música dels sigles XIV i XVIII, dissabte al claustre de l’Ajuntament Vell.

A més hi haurà tres concerts divendres i quatre el dissabte al baluard de Santa Llúcia.

També es compta amb la participació del Cor Ciutat d’Eivissa i amb la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa i les colles de sa Bodega i de Vila.

Pel que fa la mobilitat, hi haurà tres línies d'autobús gratuït que passaran pels aparcaments dissuasius de la ciutat, fins a es Soto, des de les 10 fins a les 15 hores i des de les 17 fins a les 22.30 hores. 

El pressupost d’enguany per celebrar Eivissa Medieval ha estat de 180 mil euros.

Programa de la XXIV edició d’Eivissa Medieval

Programa de la XXIV edició d’Eivissa Medieval en anglès i francès (english/français)

Wpp