Es preveuen intercanvis d'agents turístics, accions de màrqueting i culturals. La rúbrica ha tingut lloc a l'ambaixada dels Estats Units a Madrid. El turisme dels EUA ha crescut un 30% a Espanya en el que portem d'any
09 de maig de 2017.- El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i l'Ajuntament de Miami han rubricat en el matí d'avui un conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l'objectiu de buscar el desenvolupament i la col·laboració de les parts per "contribuir a enfortir la presència internacional de tots dos".
La firma, celebrada a l'Ambaixada dels Estats Units a Madrid, l'han realitzat la presidenta del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat (GCPH) i alcaldessa de Càceres, Elena Nevado, i l'alcalde de Miami, Tomás P. Regalado en un acte en què també han estat presents els alcaldes d'Àvila, Baeza, Conca i Tarragona, juntament amb regidors de les diferents ciutats, l'Agregat Cultural de l'Ambaixada nord-americana i el responsable de negocis.
Segons ha indicat la presidenta del Grup, "aquest conveni és una declaració d'amistat entre dues entitats que comparteixen l'objectiu de sumar esforços de cara a aconseguir un millor posicionament com a destinacions turístiques".
Nevado ha incidit que "amb aquest conveni es crearà una línia de cooperació basada en la reciprocitat, l'interès comú i l'aprofundiment de les seves relacions en tots els àmbits".
La presidenta del GCPH s'ha mostrat convençuda que el conveni serà "beneficiós per a les dues parts" alhora que ha abundat que "consolidarà més els llaços d'Espanya amb els Estats Units i també amb Amèrica Llatina, la capital de la qual a Nord Amèrica és Miami "
Per la seva banda, l'alcalde de Miami, Tomás P Regalado, ha destacat les arrels hispanes de la ciutat, el seu cosmopolitisme i diversitat. Ha incidit que Miami és la capital econòmica d'Amèrica Llatina i una ciutat "enamorada d'Espanya i l'espanyol". Segons ha posat de manifest, el conveni serà una via per incrementar el coneixement de les 15 ciutats del GCPHE, que són essència de l'espanyol als Estats Units.
L'encarregat de negocis de l'Ambaixada s'ha mostrat "encantat" d'obrir les portes de la legació per a la signatura del conveni i per estrènyer llaços entre dos països amb base en la indústria del Turisme, en el qual Espanya i els Estats Units són potències.
El conveni fixa una cooperació basada en la reciprocitat, l'interès comú i l'aprofundiment de les relacions en tots els àmbits. Per a la seva execució es treballarà en dues línies estratègiques inicials com són el Turisme i la Cultura, que es duran a terme amb diverses accions que van des del màrqueting turístic a l'intercanvi entre els agents turístics d'ambdues entitats, intercanvis culturals, consultes tècniques, realització de cursos i seminaris i altres modalitats de treball conjunt que es puguin acordar segons les necessitats.
La presidenta del GCPH ha destacat els llaços entre Espanya i Miami alhora que ha posat l'accent en què els visitants nord-americans són molt importants per al país i amb una previsió de creixement en els propers anys. Per il·lustrar aquestes paraules Nevado ha assenyalat que en el que portem de 2017 ja són més de 200.000 els visitants d'aquest país, i el que és més important, ha indicat, és que la xifra ha augmentat un 30 per cent respecte a l'any passat.
El clima, l'estil de vida, la qualitat dels serveis, la gastronomia o el patrimoni són atractius d'Espanya i de les 15 ciutats del Grup que fan del nostre país una destinació molt atractiva per als visitants nord-americans.
En aquest sentit, Nevado ha assenyalat que Miami i Florida estan cridats a jugar un paper essencial en aquest creixement de les relacions entre els dos països, no només en la part comercial i econòmica, sinó també a la turística i idiomàtica, ja que "són molts els vincles i llaços històrics i sentimentals que ens uneixen". Finalment, s'ha agraït l'hospitalitat i el la bona sintonia que s'ha donat per a la signatura de conveni que "serà beneficiós per a ambdues parts".
Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat
El Grup és una associació sense ànim de lucre, creat el 1993, l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni cultural i en la promoció turística de les 15 ciutats que formen la xarxa, els nuclis històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda són els integrants.