El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, l'Ajuntament de Cuenca i la Fundació ONCE organitzen el congrés "Ciutats Patrimoni per a tothom". El congrés, que s'emmarca en les celebracions del 25 aniversari del Grup de Ciutats Patrimoni i l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, tindrà lloc del 15 al 17 de maig en Teatre Auditori Ciutat de Cuenca i compta amb el patrocini de la Secretaria d'Estat de cultura.
Conca, 4 de maig de 2018.- Avui s'ha presentat a Conca en roda de premsa el congrés que, amb el títol amb el títol Ciutats Patrimoni per a tothom, organitzaran el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, l'Ajuntament de Conca i la Fundació ONCE del 15 al 17 de maig. L'acte ha comptat amb la presència de l'Alcalde de Conca i Vice president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, Ángel Mariscal i del Primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Cuenca i Regidor Urbanisme, Julián Huete.
Aquest fòrum sobre Accessibilitat i Patrimoni Mundial tindrà lloc en Teatre Auditori Ciutat de Cuenca i serà inaugurat en el matí del 16 de maig pel director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente, l'Alcalde de Conca i el director de l'Àrea d'Accessibilitat i Innovació de la Fundació ONCE, Jesús Hernández.
L'Alcalde de Conca ha explicat en la roda de premsa que el Congrés compta amb el patrocini de la Secretaria d'Estat de Cultura i s'emmarca en el programa de trobada i seminaris al voltant de la gestió del Patrimoni Mundial que el Grup ha organitzat dins de les activitats amb les que, al llarg de 2018, està celebrant el 25 aniversari de la seva creació. Així mateix, amb aquest fòrum científic, les 15 ciutats inscrites a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO se sumen a les commemoracions de la Unió Europeu en l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.
En la seva organització hi col·laboren el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport; la Secretaria d'Estat de Cultura; el Consorci de Conca; Fundació ONCE; PREDIF (Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física); el Reial Patronat sobre Discapacitat; Fundació ACS; Fundació Vodafone; Fundació Orange, GVAM i Samsumg.
És de destacar l'especial col·laboració prestada per la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM), el Consorci Ciutat de Cuenca i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF) en el disseny de les sessions de treball del congrés.
Enllaç a:
· Informació completa