Gener 02, 2025

ajuntamentdaltvila

GCPHE a BerlínL’alcalde d’Eivissa, en representació del Grup de Ciutats Patrimoni Mundial, presenta a Berlín l’oferta turística i patrimonial de les 15 ciutats espanyoles. La presentació va tenir lloc ahir de tarda a l’ambaixada espanyola a Berlín, davant d’agents turístics i periodistes especialitzats.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, en qualitat de vicepresident del Grup de Ciutats patrimoni de la Humanitat d’Espanya, va ser l’encarregat, ahir de tarda, de presentar l’oferta turística i patrimonial de les 15 ciutats espanyoles que conformen el grup. Ruiz va realitzar una presentació davant una setentena d’agents turístics, representants dels touroperadors i periodistes especialitzats, amb els que va aprofundir en el producte diferenciat que poden ofertar aquestes ciutats als visitants alemanys.

La presentació va tenir lloc a l’ambaixada espanyola en Berlín i a la mateixa també varen participar la consellera de Ciència i Cultura de l’Ambaixada, Rosa Velázquez, i el director comercial de Paradores, Juan José González.
Aquest acte s’emmarca dins del conveni de col·laboració que des de 2010 permet  que les ciutats patrimoni fan promoció turística internacional de la mà del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i Turespaña, aprofitant la xarxa d’oficines espanyoles de turisme a l’estranger per organitzar i convocar el sector turístic professional i els mitjans de comunicació dels mercats turístics que més interesses a les ciutats patrimoni.

Durant la seva intervenció, Ruiz va explicar que les ciutats patrimoni representen un valor afegit per al visitant que decideix viatjar a Espanya, no només disposen d’una planta hotelera i de serveis de gran qualitat, una oferta gastronòmica envejable i productes de primera qualitat de sol, golf  natura. A més, tenen el valor distintiu d’haver set reconegudes per Unesco pels seus valors patrimonials, pel fet que a aquestes ciutats es poden recórrer nuclis històrics que són únics al món i que suposen una experiència única per al visitant.

La presentació es va complementar amb la inauguració, a la sala d’exposicions de l’ambaixada, de l’exposició fotogràfica ‘15 Joyas de España’, una mostra de 60 imatges amb alguns racons més significatius de cadascuna de les ciutats patrimoni. Aquesta exposició recala ara a Berlín després d’haver passat pels centres de l’Institut Cervantes de Lyon, Bucarest, Viena, Budapest, Hamburgo o Praga.

Segons dades de Turespaña, Alemanya, amb 12 milions de visitants, és el segon mercat emissor de turistes més important per a Espanya, només superat pel Regne Unit. El grup de ciutats, de fet, i donada la importància d’aquest mercat, completa la seva presència promocional al país amb stand a les fires ITB i Raisen Hamburgo, les més importants del calendari germà.

Finalment, cal destacar que 2018 està declarat Any del patrimoni Cultural Europeu i, en aquest sentit, aquesta mateixa setmana també s’han celebrat a Berlín unes jornades de feina entre associacions i entitats de gestió del patrimoni d’àmbit europeu, ja que des de fa alguns anys s’està explorant la possibilitat de crear una entitat que reuneixi a les diferents organitzacions europees per tal d’impulsar la cooperació transnacional i la interlocució davant Europa i aconseguir objectius legislatius o de finançament.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya és un dels líders d’aquesta iniciativa  des de 2016 i aquesta setmana a Berlín s’han posat les bases del que podria ser una futura organització a la que participarien entitats d’Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Eslovènia, Polònia, Àustria, Suïssa i Portugal.