Desembre 05, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHEEl Ministeri de Cultura convidal Grup de Ciutats Patrimoni al fet que comparteixin la seua experiència en la gestió del patrimoni i el turisme durant la pandèmia, com a exemple de treball en xarxa.

Representants de les 15 ciutats han participat avui en la XIV Trobada de Gestors de Patrimoni Mundial, impulsat des del Ministeri de Cultura, on han explicat les noves iniciatives que s'han posat en marxa durant la pandèmia per a la conservació del Patrimoni Mundial i la reactivació del turisme.

Madrid, dimarts 17 de novembre de 2020. Sotal títol "Patrimoni Mundial i la seua gestió durant la COVID-19", el Ministeri de Cultura ha impulsat la celebració telemàtica de la XIV Trobada de Gestors de Patrimoni Mundial, a què ha convidat a representants de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya perquè exposin la seua experiència en la gestió del Patrimoni Mundial durant la pandèmia, com a exemples de bones pràctiques en la conservació dels nuclis històrics, en la difusió d'iniciatives culturals i en la reactivació de l'activitat turística.

En aquest fòrum, el Ministeri de Cultura ha reservat al Grup de Ciutats Patrimoni el panell sobre la incidència de la pandèmia en els centres històrics. En representació de les 15 ciutats han participat representants de les ciutats de Mèrida; Eivissa/Ibiza, la Llacuna i Salamanca, que han presentat mesures de reactivació amb els béns patrimonials com a eix de l'activitat cultural i turística, sempre garantint les mesures de seguretat.

El director del Consorci Ciudad Monumental de Mèrida, Félix Palma, ha explicat que el principal impacte de la pandèmia ha estat la caiguda de visitants, que ha passat de 427.000 el 2019 a 134.000 en el que va d'any, el que ha tingut com a conseqüència una minva substancial dels ingressos, cosa que ha obligat al Consorci a paralitzar la majoria dels seus projectes de conservació, excavacions i difusió. Malgrat tot, ha destacat com a notícia positiva que "aquest estiu hem arribat al 60% d'ocupació a Mèrida per la celebració d'esdeveniments tan importants com el Festival de Teatre o festivals de música, que han tingut una gran acceptació i han demostrat que el turisme cultural i patrimonial és segur. L'aposta per celebrar el Festival de Teatre ha estat arriscada, però es pot considerar tot un èxit en la situació actual, en què a més no s'ha produït cap cas de contagi, que se sàpiga".

També ha subratllat que "una altra bona notícia de l'estiu és que s'ha pogut obrir al públic la Casa de Mitreo, en el triangle màgic de Mèrida, rehabilitada amb una inversió de 600.000 euros, que s'ha costejat íntegrament pel Consorci gràcies a les aportacions de tots els visitants, als que cal agrair que han contribuït amb cadascuna de les seues entrades".

Enllaç a:
· Nota de premsa completa