Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Musica CambraLa Catedral d'Eivissa acollirà el 26 de novembre un concert de cant presidit per Sa Majestat la Reina Sofia.

El VIII Cicle de Música de Cambra, que organitzen conjuntament el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat i l'Escola Superior de Música Reina Sofia, s'inicia el dissabte 30 d'octubre a Càceres i passarà per espais singulars de les 15 ciutats. 

Madrid, dijous 21 d'octubre de 2021.- Sa Majestat la Reina Sofia presidirà el divendres 26 novembre a la Catedral d'Eivissa el concert del Cicle de Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que s'inicia el dissabte 30 d'octubre a Càceres, i passarà per espais singulars de les 15 ciutats espanyoles amb el segell Unesco, fins al mes de desembre. A la presentació del Cicle, que arriba a la seua vuitena edició, han assistit els presidents de les dues institucions coorganitzadores del Cicle, la presidenta Fundadora de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, Paloma O'Shea, i el president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i Alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna.

El President del Grup ha destacat que "renovam amb satisfacció l'experiència de les set edicions anteriors, en què vam aconseguir portar a les nostres ciutats 15 exquisits concerts de música de cambra, interpretada pels joves talents que es formen a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, alguns d'ells procedents de les nostres ciutats, i considerat un dels millors centres d'ensenyament musical del món. Com recordam cada any, estam davant dues marques d'excel·lència, la de l'Escola i la UNESCO, que es troben en aquest projecte que uneix joventut, talent, patrimoni i cultura".

El president ha recordat que "milers de persones han gaudit al llarg d'aquests anys d'aquesta sèrie de concerts del màxim nivell, que se celebren en espais singulars i únics, realment excepcionals que poques ciutats al nostre país poden oferir: catedrals, esglésies, palaus, museus, monestirs i altres edificis històrics convertits en moderns i funcionals auditoris. Aquest programa musical enriqueix la ja potent i variada agenda cultural de les nostres 15 Ciutats UNESCO que han volgut fer de la Cultura el seu senyal indiscutible d'identitat".

"Aquesta vuitena edició del cicle continua amb la línia iniciada el 2014 per a la programació de concerts de gran qualitat, en el marc dels projectes culturals que desenvolupa el nostre Grup a través de la seua Comissió d'Educació, Cultura i Esport".

Així mateix, Antonio Rodríguez Osuna ha agraït a la Reina Sofia, que ja va presidir a Mèrida el concert inaugural de la 67 edició de Festival Internacional de Teatre Clàssic, protagonitzat per l'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola, que torni a una altra Ciutat Patrimoni de la Humanitat, en aquest cas a Eivissa, en la qual havia anunciat la seua presència el 2020, però el viatge es va haver de suspendre a causa de la pandèmia.

"La Reina Sofia ens va garantir que el viatge a Eivissa s'ajornava i ens és molt grat anunciar el seu suport un cop més a aquest Cicle de Música i a l'Escola que porta el seu nom, amb la seua assistència al concert central d'aquest cicle, el 26 de novembre a la Catedral d'Eivissa".

Wpp