Setembre 30, 2024

ajuntamentdaltvila

La tercera tinent de batle de la capital eivissenca, Blanca Hernández, explicarà aquesta proposta al ple ordinari de setembre, que es celebrarà el dilluns 30, a partir de les 9:30 hores

L’Ajuntament d’Eivissa modificarà l'ordenança reguladora de l'entrada de vehicles a les voreres i la reserva de la via pública per a les operacions de càrrega i descàrrega. La tercera tinent de batle de la capital eivissenca, Blanca Hernández, explicarà aquesta proposta al ple ordinari de setembre, que es celebrarà el dilluns 30, a partir de les 9:30 hores.

La vigent Ordenança Municipal Reguladora de l’entrada de vehicles mitjançant les voreres i/o vies públiques, reserva de la via pública per càrrega i descàrrega d’ús exclusiu i d’ús públic, va ser aprovada en data 16 de juliol de 2015 i, 9 anys després, es considera necessari portar a terme una sèrie de modificacions de la mateixa per actualitzar i millorar-la de la manera més adequada per respondre a les necessitats actuals, tenint en compte l’entrada en vigor de refor-mes normatives com el Decret 1/2024, de 5 de gener, pel qual s’aprova el Reglament del proce-diment sancionador de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

“Amb els canvis que aportem a la normativa es donarà solució a les diverses tipologies de sol·licituds que a l’actual no es regulen, introduint modificacions pertinents i la incorporació de nous elements per a la delimitació dels guals, per tal de millorar l’accessibilitat i seguretat dels usuaris tant de vianants com vehicles i obtenir una gestió municipal més eficaç i un millor servei a la ciutadania”, ha valorat Hernández, qui ha afegit que aquesta ordenació dels guals també respon a objectius d’embelliment i harmonització de la Ciutat.

En concret, a la nova ordenança es vol introduir la delimitació dels guals a banda i banda amb topalls de terra de rodes de vehicles, autoritzant les pilones de formigó actuals en casos excep-cionals, així com la modificació de la senyalització horitzontal i la construcció d’una nova vorera en guals permanents amb línia d’aparcament.

Per acabar, la tercera tinent d’alcalde del Consistori d’Eivissa puntualitza que les autoritzacions i llicències atorgades amb anterioritat a l’entrada en vigor de les modificacions de la futura orde-nança continuaran vigents. No obstant això, Hernández adverteix que quedaran subjectes als canvis aprovats, disposant del termini d’un any per adaptar-se a les noves determinacions. Les sol·licituds presentades amb anterioritat al moment d’entrada en vigor de la modificació de l’Ordenança sobre les quals no hagués recaigut resolució, seran tramitades i resoltes conforme a la nova norma.