abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

robert sternauÉs una col·lecció de 40 fotografies d'un total de prop d'un centenar de la col·lecció que ens va donar fa anys Úrsula Sternau, filla del fotògraf Robert Sternau. Úrsula va néixer a Eivissa l’any 1935. Els seus pares també es varen casar aquí i varen viure a sa Carrossa, Dalt Vila. L’any 1935 varen obrir el bar El Puerto mirant a la mar, al final del carrer Bisbe Azahara. Josemi L. Romero va investigar molt la seua vida, els va incloure en el llibre Los indeseables i va ser a través del seu contacte que la sra. Sternau va cedir la col·lecció de fotografies a l’Arxiu d’Imatge i So Municipal d’Eivissa (AISME).

A l’exposició s'inclourá també alguns documents com l’expedient del matrimoni civil de Robert Sternau i Ilse Wallach, celebrat el 18 d’octubre de 1935. Va actuar de jutge municipal Marià Marí Torres i de secretari Joan Hurtado. Robert Sternau, aleshores de 35 anys, havia nascut a Düsseldorf el 28 de juliol de 1900. Consta com a comerciant. Ilse Wallach, de 32, constava domiciliada al carrer General Balansat núm. 17. També consta com a comerciant. Varen arribar a Eivissa procedents d’Alemanya. Abans d’arribar a Eivissa havia viscut a Toulousse (França), tal com consta a l’expedient matrimonial.
Ilse Wallach havia nascut el 27 d’agost de 1903 a Bielfeld (Alemanya). Quan la parella es va casar ja portaven més de dos anys residint a Eivissa.

També s’exposaran reproduccions dels diaris de 1935 (La Voz de Ibiza i Diario de Ibiza) i altres documents com ara postals etc.
Les fotografies exposades reprodueixen racons de la ciutat i els voltants: ses Feixes, ses Figueretes, es puig des Molins, es Soto, etc. També s’inclouen retrats d’eivissencs i eivissenques i una imatge d’un pescador i el seu fill al port de Portmany. Hi haurà també un apartat d’imatges del seu bar El Puerto, tant de la façana com de l’interior i la cuina.

Lloc: Claustre de l’Ajuntament
Inauguració: dijous 3 d’agost a les 20 h.
Organitza: Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera i Arxiu d’Imatge i So Municipal
 
Wpp