abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Els concerts es celebraran a partir de les 21 hores al Baluard de Sant Pere. L’entrada és gratuïta

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d'Eivissa estrenarà aquest dissabte, 29 de juliol, el cicle musical Nits al Baluard Pedro Mateo González i Yerai Cortés. Els concerts es celebraran al Baluard de Sant Pere i seran a partir de les 21 hores. L’entrada és gratuïta.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa, que inclou tres sessions musicals que es completen amb les actuacions del 18 d’agost i 8 de setembre, és ampliar l’oferta cultural al municipi d’Eivissa i atreure a més persones a Dalt Vila per dinamitzar la zona amb l’excusa de la música”, ha explicat la regidora de Cultura, Carmen Domínguez.

Sobre els artistes que participaran en la primera sessió de Nits al Baluard d’aquest dissabte, Pedro Mateo González (guitarra clàssic) ha actuat com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l'Orquestra Nacional de l'Equador o l'Orquestra simfònica de les Illes Balears sota la direcció d'Alejandro Bustamante, Alejandro Posadas, Adrian Leaper o Leo Brouwer, presentant-se en importants sales d'Europa, Àsia i Amèrica com en la Philarmonie de Berlín o el Jordan Hall de Boston. A més, ha realitzat gravacions per a ràdios nacionals d'Espanya i d’Alemanya i ha gravat diversos per a Naxos i Eudora.

En la seua trajectòria artística també es pot destacar que ha guanyat importants concursos com el 2009 Boston Guitar Fest o la 66a convocatòria del Concurs Permanent de Joventuts Musicals. Actualment, compagina la seua tasca concertística amb classes magistrals en diferents festivals i com a professor en el Conservatori Superior de les Illes Balears.

Per la seua part, Yerai Cortés (Alacant, 1995), guitarrista flamenc, ha heretat la seua passió per la música flamenca del seu pare, Miguel Cortés, a qui escoltava tocar la guitarra des de nen. De les seues múltiples col·laboracions amb artistes es poden remarcar les participacions amb artistes com Farruquito, Rocio Molina, Alejandro Sanz o C.Tangana. Per acabar, aquest guitarrista flamenc explica que está treballant en el que serà el seu primer disc.

Sobre els pròxims concerts inclosos en el programa de Nits al Baluard, el 18 d’agost el tenor Joan Carles Rodríguez, la soprano Irantzu Bartolomé i la pianista Elvira Ramón oferiran una actuació d’àries d’òpera.

Per concloure el flamant cicle Nits al Baluard, el 8 de setembre tindrà lloc un concert a càrrec de la pianista Elvira Ramón, la soprano Lucía Herranz i la balladora de flamenc, Rocío Osuna.

Wpp