abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

La regidora de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Domínguez, i la consellera de Cultura del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramón, han presentat aquest dijous el Festival Internacional de Música Clásica Ibiza Concerts.

El Festival Internacional de Música Clásica Ibiza Concerts estarà dirigit pel prestigiós violinista Linus Roth i que retrà homenatge a Helen Watson, qui va ser presidenta de la Asociación Ibiza y Formentera Contra el Cáncer. El Claustre del Consistori acollirà els tres concerts, que tindran lloc des de demà divendres 27 d'agost fins diumenge, a les 21 hores.

“El Festival Internacional de Música Clásica Ibiza Concerts torna al Claustre de l’Ajuntament, on no s’havia pogut celebrar edicions anteriors per les obres, i el públic podrá gaudir d’aquesta iniciativa musical que comptarà amb artistes de primer ordre com Linus Roth, també director artístic d’aquest festival”, ha manifestat la regidora de Cultura, Carmen Domínguez.

Per la seua part, la consellera insular de Cultura, Sara Ramón, ha valorat la gran qualitat d’Ibiza Concerts i ha destacat que en aquesta edició, per primera vegada, hi ha una col·laboració especial amb s’Escola Superior de Música del Reina Sofia i actuarà a Eivissa una de les seues artistes, la violinista Marta Gallego, que tocarà al concert inaugural.

El Festival Internacional de Música Clásica Ibiza Concerts començarà demà amb el concert ‘Amas Brahms?’, amb les actuacions de Linus Roth i Marta Gallego al violí, Jennifer Stumm a la viola, Raphaela Gromes al violoncel i Sophie Pacini al piano.

L'endemà, dissabte 26 d'agost, serà el torn de ‘Fandango’, una sessió en la qual s'unirà Petrit Çeku a la guitarra, al costat d'aquest repertori d'artistes. A l'última jornada, el diumenge 27 d'agost, es tancarà aquesta trobada musical internacional amb el concert ‘Les 4 Estacions’, rendint tribut a l'il·lustre compositor Antonio Vivaldi. El públic d’aquesta actuació podrà gaudir d’un particular duet interpretat per Linus Roth al violí i per Petrit Çeku a la guitarra.

A la roda de premsa també ha participat el reconegut violinista, qui ha mencionat la labor altruista i incansable de Watson, a qui es dedica el festival, i la seua lluita per millorar l'atenció dels malalts de càncer de les Pitiüses. Sobre l’oferta musical d’aquesta V edició, Roth ha volgut ressaltar que la música no és només entreteniment sinó també benestar i ha anunciat que el talent eivissenc estirà representat per la ballarina Rocío Osuna, titulada superior en Dansa Espanyola.

A continuació, el membre de la junta directiva d’IFCC, Vicente Torres, ha agraït la implicació de l’Ajuntament i del Consell Insular d’Eivissa i de l’artista Linus Roth per fer realitat aquesta iniciativa musical.

Per acabar, cal recordar que la recaptació íntegra de les entrades, amb un preu donatiu de 25 euros per adult i de 10 euros per als menors de 14 anys, anirà destinada a l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer, IFCC. Les persones interessades en assistir a aquests concerts solidaris poden comprar-les en la taquilla del recinte 30 minuts abans del començament de cada actuació o per Internet a https://www.ibizaconciertos.com/es/program-tickets

Wpp