Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PosidoniaLa posidònia recollida a la platja d'en Bossa servirà com aïllament de les cobertes dels habitatges públics que construeix l'IBAVI a Eivissa.

L'Ajuntament d'Eivissa ha traslladat 15 tones de la posidònia oceànica recollida a la platja d'en Bossa que serà utilitzada per a la construcció de les dues promocions d'habitatge públic. En concret, la posidònia serà utilitzada com a aïllament tèrmic a les cobertes de les dues promocions habitatges públics en regim de lloguer que s'estan construint a platja d'en Bossa.

L'aïllament es farà a les cobertes de les dues promocions dels 67 dels habitatges públics que gaudiran d'aquest producte km 0 que, una vegada sec, ofereix la màxima durabilitat perquè no es podreix i no existeixen depredadors fora de l'ecosistema marí que se n'alimentin.

De fet, avui mateix ha començat el procés de assecat d'aquesta posidònia, solució pròpia de l'arquitectura tradicional de l'illa, per a ser utilitzada posteriorment a l'obra de construcció.

L'objectiu, a més d'aïllar del fred i de la calor, és visibilitzar el valor d'aquesta planta marina, protegida i declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, que no és un residu, i gràcies a la qual conservam l'ecosistema dunar de la platja i l'aigua és transparent.

Per això la seva utilització només pot ser puntual i la recollida requereix el permís del Servei d'Espècies Protegides de la CAIB, i es realitza sota l'atenta vigilància dels tècnics de medi ambient de l'Ajuntament d'Eivissa.

La recollida de la posidònia ha estat realitzada utilitzant el sistema habitual que és, tornar la posidònia al mar just abans de l'extracció per tal de netejar-la d'arena i no perjudicar a la platja.

L'IBAVI, en col·laboració amb la DG de Medio natural, Educación ambiental y Cambio Climático, a través d'una subvenció europea ja va utilitzar aquesta mateixa tècnica de reutilització de la posidònia al projecte Life Reusing Posidònia en la construcció dels 14 habitatges públics a l'illa de Formentera.

A més, amb d'utilització d'elements naturals com aïllament és un model de construcció eficient que compleixen els objectius de l'agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de nacions Unides pel que fa a la producció i consum responsable i d'acció pel clima.