Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ibiza 3D AcademyL’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa ‘Ibiza 3D Academy’, un projecte impulsat des de districte07800 amb el qual es pretén formar a professionals i empreses del sector de l’animació 3D i el desenvolupament de videojocs a l’illa. El projecte començarà amb dos cursos gratuïts de creació digital que es realitzaran a l’Escola d’Arts d’Eivissa.

La presentació ha estat a càrrec del tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, el director general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, Eduardo Zuñiga i la directora de l’Escola d’Arts, Marian Ferrer.

El projecte ‘Ibiza 3D Academy’, cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons FEDER, engloba tot el relacionat amb tecnologia aplicada al disseny 2D, 3D i videojocs. Des de la regidoria de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha explicat que ‘aquest és un sector del qual ara mateix no existeix cap mena de formació a l'illa, per la qual cosa la gent s'ha d'anar a altres llocs per formar-se’. ‘Creiem que és un camp amb molt de potencial tant per a professionals com per a empreses i per això ‘Ibiza 3D Academy’ junt amb l’altre projecte impulsat des de districte07800, el FABLab, donaran l'oportunitat a qui desitgi formar-se en aquest àmbit, que pugui fer-lo sense sortir d’Eivissa, fet que repercutirà a la llarga en creació de llocs de feina en àmbits tecnològics i creatius i que ajudin a fomentar una economia diversificada’.

El director general d’Innovació, Eduardo Zuñiga ha dit que ‘totes les polítiques que arribaran des d'Europa i des del Govern Balear en els pròxims anys aniran dirigides al fet que el coneixement sigui la solució no sols de la pandèmia sinó d'una vida digna en els pròxims 20 o 30 anys’.
En aquest sentit, ha destacat el projecte 21-27 Horizonte Europa. ‘Tot el que tingui a veure amb tecnologia, coneixement i innovació rebrà entre 2021 i 2027 una inversió de 90.000 milions d'euros i nosaltres des del Govern Balear hem de ser capaços no sols d'impulsar projectes com aquest que ara comença l'Ajuntament d'Eivissa, sinó de ser aquí per portar de la mà als futurs professionals que podran presentar projectes per a aquestes inversions d'àmbit europeu que arribaran segur també a les Illes Balears’

Per la seua part, la directora de l’Escola d’Arts, Marian Ferrer, ha assenyalat que para l’escola, ‘aquests cursos obren un camp de possibilitats i asseguren un contacte directe amb la indústria i un coneixement actual dels últims avanços tecnològics, així com l'acompanyament dels professionals d'animació, videojocs i sector audiovisual. Sectors en plena expansió, de gran projecció i amb molta demanda i que districte07800 està posant a l'abast de tot el personal i tota la gent de l'illa d'Eivissa amb les eines, els mitjans i els coneixements per a la formació de futurs professionals’.

Els primers cursos, de 70 hores cadascun es realitzaran a les instal·lacions de l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa amb un aforament limitat de 10 persones amb seguiment individualitzat dels participants. Es tracta d’un curs d’Introducció al modelatge i animació 2D i 3D amb Cinema 4D’, per generar continguts visuals per a anuncis publicitaris, videojocs o vídeos musicals i un altre de Desenvolupament de videojocs amb Unity, per crear videojocs, aplicacions i experiències interactives en 2D i 3D. Començaran els dies 19 i 20 d’abril i s’estendran fins al mes de juliol.

Les inscripcions es poden fer a la web de districte07800 des d’avui fins al 15 d’abril. Les persones interessades no requereixen coneixements previs en l’ús d’aquestes eines, però sí un maneig bàsic de qualsevol sistema operatiu.

Wpp