Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Jornades de Gènere, Policia i SocietatL’auditori de Can Ventosa acull avui durant tot el dia la celebració de les primeres Jornades de Gènere, Policia i societat organitzades per l’Ajuntament d’Eivissa. La inauguració, a les 10 hores, ha estat a càrrec de la regidora de Policia, Rosa Rubio, la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina i el cap de Policia Local d’Eivissa, Fermín Cárcel. Abans de començar l'acte s'ha guardat un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista assassinades en les últimes 48 hores.

La regidora de Policia, Rosa Rubio, ha assenyalat que ‘en la Policia Local d'Eivissa apostem per la igualtat i la formació, dos pilars que han de ser prioritaris en la prestació d'un servei públic essencial, per això creiem que el coneixement que poden aportar les nostres policies és fonamental per a poder incrementar la presència de dones en la nostra plantilla’.

Per la seua part, la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha recordat que ‘aquest és un esdeveniment important i necessari que vol posar en valor el paper de les dones en aquest àmbit professional tradicionalment ocupat per homes. El feminisme té com a objectiu l’emancipació de les dones, i l’accés d’aquestes a l’espai públic i a les mateixes oportunitats que els homes en tots els àmbits. L’objectiu d’aquestes jornades és precisament mirar amb ull crític feminista com ha estat el procés d’incorporació de les dones a la seguretat ciutadana, concretament a la Policia Local, i parlar i aprofundir sobre l’estat de la qüestió’.

A les jornades participen funcionàries de les diferents plantilles de Policia Local a l’illa d’Eivissa, així com agents de Palma de Mallorca i de València. Així mateix hi haurà intervencions d’experts en temes de gènere, dret i seguretat.

Aquesta activitat està finançada pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Wpp