Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Martha CooperL’onzena edició del BLOOP Festival 2021 es posa en marxa aquest 4 d’agost a la ciutat d’Eivissa amb l’exposició ‘Street Play’ de la fotògrafa Martha Cooper. La mostra, a l’aire lliure, estarà dividida en dos àmbits: una primera zona per l'avinguda del port, composta per fotografies en blanc i negre; i una segona part, amb imatges en gran format que s'instal·larà en les porxades de la zona del Rastrillo, després de travessar el Portal de ses Taules.

És la segona vegada que Cooper participa en aquest festival a Eivissa. Aquesta exposició narra la importància que per a tots han de tenir els nens, la idea del joc i de la diversió, conceptes que BLOOP cerca comunicar sota el seu lema per a aquest any 2021: FUTUR.

Martha Cooper és una fotògrafa documental que s'ha especialitzat en la fotografia de grafiti, street art i arquitectura durant més de quaranta anys. En la dècada de 1970, Martha va treballar com a fotògrafa de plantilla al Nova York Post. Durant aquest temps, va començar a documentar grafiti i b-boying, temes que la van portar a una àmplia cobertura dels primers temps de l'Hip hop a mesura que sorgia al Bronx. Aquestes fotos, publicades a tot el món, van ajudar a fer del Hip hop el moviment juvenil internacional predominant que és en l'actualitat.

La seua exposició a Eivissa es podrà visitar de forma gratuïta de dilluns a diumenge, les 24 hores del dia, fins al 18 d’agost.

A més de l'exposició, el 6 d'agost, en Pikes, hi ha prevista la projecció a l'aire lliure de 'Martha: A Picture Story'. Un documental dirigit per Selina Milers que reuneix preses de Martha Cooper i la seva carrera com a fotògrafa documental. L'entrada és gratuïta prèvia reserva a la web https://events.pikesibiza.com/.

El Bloop compta en aquesta edició amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Eivissa, Consell d’Eivissa, Ports de Balears, Fundació Baleària, Pike’s i Montana.

Informació sobre el BLOOP

BLOOP Festival va néixer l’any 2011 i és el primer festival al món dedicat a l’art pro-actiu. Aquest esdeveniment independent es duu a terme cada estiu a l’illa d’Eivissa.

Biokip Labs, una agència creativa especialitzada en l’organització d’esdeveniments, comunicació, producció i desenvolupament d’instal·lacions interactives, és qui organitza i produeix el BLOOP Festival, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Eivissa i la participació d’altres institucions i entitats.

BLOOP es configura com un projecte a llarg termini que ofereix una altra cara de l’illa a través de l’art i la cultura i ja figura en nombroses guies de viatges com ara Lonely Planet, que el situa amb els majors festivals internacionals d’art urbà, donant a Eivissa un lloc en el mapa del turisme creatiu mundial.

Wpp