Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Neteja de les muradesEls treballs es realitzaran durant els propers 4 mesos i tenen un pressupost de 114.000 euros.

L'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat avui les feines de neteja i eliminació d'herbes en totes les superfícies, derrames i parapets interiors del recinte fortificat, així com les casamates i demès espais propis de la muralla.

Amb aquesta actuació es pretén mantenir el recinte renaixentista en bon estat, i per això és vital eliminar la vegetació que no sols embruta el monument sinó que també el deteriora; ja que les arrels de plantes i tàperes que poblen els murs produeixen la disgregació dels morters que uneixen les pedres.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha avançat que 'aquesta actuació és molt necessària. Les murades estan exposades a agents atmosfèrics i pel seu correcte manteniment es necessita executar diferents actuacions periòdiques de neteja de plantes i acumulació de microorganismes com accions preventives que evitin la seua degradació'.

Els treballs s'executaran en dues fases: en la primera es procedirà a l'aplicació selectiva d'herbicida, únicament sobre les plantes. Una vegada que s'hagin aixecat es procedirà a la seua a retirada.

Les feines les dur a terme l'empresa VESTALIA, trabajos de altura S.L amb un pressupost de 114.435,23 €.

Les actuacions inclouen tant els mitjans humans, materials i equips i eines apropiades per la realització dels treballs verticals en alçada, ja que gran part de l'àmbit d'actuació sols es pot escometre amb tècniques de posicionament mitjançant cordes utilitzant equips individuals de protecció i seguretat.

Mensualment es redactarà un informe que identifiqui els treballs realitzats, productes, materials i mitjans utilitzats, així com documentació gràfica de l'abans i després de l'actuació executada, amb indicació del lloc o part del monument en què s'hagi treballat.

Wpp