Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Territori FestivalEl regidor de Cultura, Pep Tur i la curadora i directora del Territori Festival, Isa Sanz, han presentat avui la programació del festival internacional de performance que se celebra a Eivissa entre els fins al 26 de setembre. Territori és un esdeveniment dedicat a l’art performatiu i es vertebra a partir de tres àrees, la formativa, la d’exhibició i la professional.

Durant la presentació han intervengut també els i les artistes Kimvi Nguyen (Regne Unit), Gustaf Broms (Suècia), Zidrija Janusaite (Lituània)Diana Soria (Mèxic/Finlàndia)Fausto Gracia (Mèxic) i Paula Baeza Pailamilla (Xile).

La programació inclou xerrades teòriques, sessions audiovisuals, preformance a espais naturals, urbans i galeries, tallers, una exposició i una jornada professional.

En aquesta segona edició del Festival, també s’han programat artistes i ponents nacionals i balears que realitzaran performance art, art d’acció, feminisme, cultures ancestrals, gènere i arts visuals.

El regidor de Cultura, Pep Tur, ha donat la benvinguda als artistes i l’organitzadora de Festival, Isa Sanz i ha destacat que ‘ és una gran satisfacció poder col·laborar en aquest Festival que, en la seva segona edició, ha aconseguit una solidesa que amb en moltes ocasions no es troba fins a vàries edicions més endavant’.

El regidor ha afegit que ‘per l’Ajuntament d'Eivissa, i per la idea que tenim de fer arribar la cultura a tota la ciutadania, el festival territori és perfecte. El fet de que l’art s’estigui desenvolupant en el carrer, en contacte en directe amb el públic que hi assisteix si no també amb la gent que està a la ciutat en aquell moment, em sembla que és una molt bona manera de fer que l’art i la seva missió que no és només aconseguir resultats estètics sinó fer-nos pensar, meditar i i per això la performance és una iniciativa perfecta’.

Per la seva banda, la directora de Territori Festival, Isa Sanz, ha afirmat ‘que ha estat una alegria poder rebre a tots els artistes que participen en aquesta edició, atès que estaven citats pel festival de l’any passat que, a causa de la pandèmia no es va poder celebrar’.

Sanz ha agraït a tots els ajuntaments de l’illa, al Consell d’Eivissa i empreses la seva col·laboració en la posada en marxa d’aquest festival.

Els actes de Territori Festival previstos a la ciutat d’Eivissa comencen aquesta mateixa tarda al baluard de Sant Pere, a les 18.00 hores, amb la inauguració del festival que comptarà amb la performance art ‘Respiración anclada’, de l’artista Kimvi Nguyen, amb una durada de 40 minuts, seguida d’una segona performance, a càrrec de Gusta Broms, anomenada ‘Realidades perforadas’, que tindrà una durada de 30 minuts.

Territori Festival continuarà a la ciutat d'Eivissa amb una xerrada, demà 21 de setembre a les 20 hores a l’espai Cultural de Can Ventosa, a càrrec de l’artista Marta Malecón, anomenada ‘Estar en el cuerpo’, artistes d’acció abans de l’art en acció, cap a una prehistòria de la performance, seguida d’un col·loqui.

Dimecres 22 de setembre, a les 9.45 hores, tindrà lloc a l’espai cultural de Can Ventosa, la jornada professional anomenada ‘Caminar en la cuerda floja, pràcticas éticas y cuidados en las artes visuales’. Per assistir-hi s’ha de fer reserva prèvia.

Dimecres també tindrà lloc al passeig de vara de Rey, a les 13.30 hores, la performance ‘Criaremos hijas, a càrrec de Diana Soria. També s’ha de fer reserva prèvia per assistir-hi.

Divendres 24 de setembre, a les 10.15 a la plaça des Martell, l’artista Jèssica Ferrer Escandell realitzarà una performance art anomenada ‘son aquí’. I dissabte 25, el baluard de Santa Llúcia, acollirà a les 18 hores la performance art, ‘Mi cuerpo es un museo’. La peça artística és itinerant i finalitzarà al passeig de Vara de Rey.
Dissabte 25 a les 19.15 també tindrà lloc al passeig de Vara de Rey la performance anomenada ‘Afeminadx’, càrrec de Fausto Gracia

El programa, que es va iniciar el passat 13 de setembre, es desenvolupa també amb diferents accions artístiques als municipis de Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària des Riu, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja.

La programació es pot consultar a www.territorifestival.com i a l'enllaç:
· Programació en pdf

Wpp