abril 01, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

123eduL’Ajuntament d’Eivissa a través del Pla Municipal de Drogues, ha posat en marxa dos nous programes preventius d’educació emocional, dirigits a l’alumat d’Infantil i Primària que es desenvoluparan als col·legis del municipi durant aquest primer trimestre escolar. La regidora d’Educació, Carmen Boned, ha explicat que ‘l’objectiu d'aquests programes és treballar ja des de la infància de forma dinàmica i participativa aspectes que ajudaran als nens i nenes al llarg de la seua vida. Així, els programes tenen activitats per treballar la consciència emocional, estratègies d’autoregulació emocional, autoestima, relacions positives entre iguals o resolució de conflictes. Tot sempre adaptat a les diferents etapes evolutives en la que es troben els infants’.

El programa ‘1,2,3, Emoció!’ està dirigit als escolars d’educació infantil i està estructurat en sis unitats: pertinença, autoestima, amistat, reptes, justícia i canvis, pèrdua i mort. A aquest programa participen un total de 284 infants de nou centres educatius del municipi: Sa Blanca Dona, Can Cantó, Sa Joveria, Poeta Villangómez, Portal Nou, Sa Graduada, Cas Serres, Sa Bodega i Sa Real.

Quant a l’altre programa,‘Be Happy’, està dirigit a estudiants de Primària i comptarà amb 8 sessions d’activitats. L’alumnat treballarà amb 18 emocions; utilitzarà eines emocionals com a una caixa de preocupacions, màquines del temps o un termòmetre d’emocions. Així mateix, les activitats seguiran els principis pedagògics de reconeixement o identificació de les emocions, distanciament emocional, acció i recerca de sentit i valors i es treballaran valors com el respecte, l’agraïment, la compassió o el perdó.

A aquest programa participen 1.440 estudiants de Primària d’11 centres educatius: Sa Joveria, Can Cantó, Cas Serres, Sa Blanca Dona, Sa Real, Portal Nou, Sa Graduada, Poeta Villangómez, Can Misses, Sa Bodega i Mestral.

Wpp