Setembre 29, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

8MAjuntamentLa regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat un programa d'actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones del 8 de març.
 El programa d'esdeveniments comença el pròxim 3 de març, i s'allargarà durant tot el mes, amb teatre, esport, lectures poètiques i concerts.

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Montse Garcia, ha afirmat que 'hem de continuar visibilitzant el Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març per continuar reclamant un mateix espai per homes i dones en el que la igualtat econòmica, laboral i social sigui una realitat per a totes. Per això, des de l'Ajuntament d'Eivissa hem preparat un mes sencer d'activitats, totes realitzades per dones escriptores, músiques, esportistes i actrius, en les que posam de manifest aquestes reclamacions. Hem avançat molt, però encara queda molt a fer'.

Els dies 3, 4 i 5 de març s'inicia el programa del Dia Internacional de les Dones amb l'obra de teatre Juicio a una zorra, de Miguel del Arco, sota la direcció de Maruxa Martos de la companyia Rita Luna.
 Els dies 3 i 4 de març a les 20 hores i el diumenge 5 de març a les 19.30 hores a l'Auditori de Can Ventosa. Les entrades de l'obra, recomanada a partir dels 19 anys, es poden reservar de manera gratuïta al web de l'Ajuntament d'Eivissa (www.eivissa.es).

El dissabte 4 de març tindrà lloc la simultània d'escacs i simultània performance Gambito de Dama, a partir de les 11 hores, al passeig de Vara de Rey. La informació i les inscripcions es poden fer a les xarxes socials de @chessinibiza.

 El torneig d'escacs comptarà amb Maria Rodrigo Yanguas (WFM) Doctora en psicologia presidenta de la comissió "Mujer y Ajedrez" (Feda) que es caracteritza de l'actiu Beth Harmon, protagonista de la sèrie Gambito de Dama.

El diumenge dia 5 de març, se celebrarà la XI edició de la Cursa de la Dona i VII Caminada per la Dona. Som la Revolució.

La sortida tindrà lloc a les 11:00 hores a la pista esportiva de Can Raspalls fins a la plaça de Julià Verdera, al passeig de ses Figueretes. La recaptació anirà destinada a l'associació
Les inscripcions estarán obertes fins al dia 2 de març a www.elitechip.net.

 El dimarts dia 7 de març, a partir de les 19.30 hores al Casal d'Igualtat, s'ha previst un recital poètic musical amb les poetesses Iolanda Bonet, Maria Teresa Ferrer, Catalina Ferrer, Nora Albert, Beatriz Ceballos, Teresa Navarro, Neus Cardona, Eva Tur i Montse Rovira.
El grup Mon&MarCel interpretaran els poemes en format acústic.
El Casal d'Igualtat tindrà disponible un servei de ludoteca, amb inscripció prèvia, per a infants d'entre 2 i 12 anys. Entrada gratuïta fins a completar aforament.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, organitzat per les Associacions feministes d’Eivissa, tindran lloc diverses activitats i la lectura del manifest. A les 17.30 h al parc de la Pau, es farà confecció de pancartes; a les 18.30 hores tindrà lloc la manifestació que sortirà des del parc de la Pau fins al parc Reina Sofia per finalitzar a les 19.30 hores amb la lectura del manifest.

Les activitats continuen amb la celebració del II Festival de la dona amb un concert a càrrec del grup las Migas, el divendres 10 de març i el dissabte 18 de març s'ha previst un concert a càrrec de Delaporte a les 19 hores a l’envelat a la plaça d’Antoni Albert i Nieto.
L'entrada és gratuïta fins a completar aforament. Hi haurà punt segur d'informació i atenció contra les agressions sexuals i sexistes.

El dijous 30 de març a les 19.30 hores s'ha previst l'activitat del Club de lectura feminista amb el llibre 'Etica para Celia', d'Ana de Miguel Álvarez amb presència de l'autora. I el divendres 31 de març a les 18 hores Contacontes coeducadors i taller amb el conte Jo soc, de Raquel Díaz Requena, dirigit a famílies amb infants de 3 a 12 anys.

Divendres 31 també s’ha organitzat una xerrada- debat al casal d’Igualtat amb Ana de Miguel sobre Neoliberalisne i mercantilització del cos de les dones.

Dimarts 4 d'abril conclouen les activitats del programa del Dia de la Dona amb la III edició de Cima en curt, 'Els nostres cossos, nosaltres', reproducció i maternitat, desig i sexualitat, violències masclistes. Serà a l'auditori de Can Ventosa a les 19.30 hores. Es projectaran els curtmetratges 'Sorda' (18 minuts), 'Harta' (24 minuts) i 'La historia de todas nosotras' (18 minuts). Posteriorment hi haurà un col·loqui.
L'entrada és gratuïta fins a completar aforament. La reserva d'entrades es podrà fer a la pàgina web de l'Ajuntament d'Eivissa.

 Totes les activitats són gratuïtes gràcies als crèdits rebuts pel Govern de les Illes Balears. Conselleria de Presidència, Funció Pública i igualtat, a través de l'Institut Balear de la Dona i a través del Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la violència de gènere, a través del Pacte d'estat contra la violència de gènere.

Wpp