La formació ha estat impartida pel sociòleg i investigador, Ignacio Martínez.
El Fons Pitiús de Cooperació ha impartit aquest matí una formació a tècnics i regidors de l’Ajuntament d’Eivissa per tal de donar a conèixer els objectius de l’agenda 2030 i quin paper poden desenvolupar les institucions municipals. La formació ha estat impartida pel sociòleg Ignacio Martínez, qui desenvolupa la seva feina d’investigador en el col·lectiu La Mundial a més de pertànyer al Grup d’Investigació sobre Polítiques de Desenvolupament i Cooperació d’Hegoa, l’Institut d’Estudis sobre Desenvolupament i Cooperació Internacional de la Universitat del País Basc i membre de la junta directiva de la Red Española de Estudios del Desarrollo (REEDES).
L’Agenda 2030 és una eina per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible que Nacions Unides va aprovar en setembre de 2015. La transformació del món ha donat lloc a nous problemes, i alguns dels problemes coneguts s’han agreujat. Moltes d’aquestes problemàtiques són transnacionals i necessiten una resposta col·lectiva. L’Agenda 2030 és una oportunitat per planificar una estratègia global i a llarg termini per assolir la construcció d’un món més just i sostenible, amb accions concretes.
El tinent d’alcalde de Benestar Social i Cooperació, Joan Ribas, ha estat l’encarregat de presentar la formació i ha explicat que ‘les institucions municipals som claus i aquesta formació ens dóna l’oportunitat de planificar estratègies que es transformin en accions que millorin la vida de la ciutadania. Hem de donar respostes compromeses, per aconseguir complir els tres eixos: eradicar la pobresa, combatre el canvi climàtic i acabar amb la desigualtat’.